STORSPILTE: Zlatan Ibrahimovic drar seg inn i feltet før han plasserer ballen på panna til Robinho (t.v.) som nikker inn 2-0 for Milan. Zlatan sto bak to målgivende pasninger og én scoring. Foto: Andreas Solaro, AFP/Scanpix
STORSPILTE: Zlatan Ibrahimovic drar seg inn i feltet før han plasserer ballen på panna til Robinho (t.v.) som nikker inn 2-0 for Milan. Zlatan sto bak to målgivende pasninger og én scoring. Foto: Andreas Solaro, AFP/ScanpixVis mer

- Hadde vi vært mindre ego, hadde vi scoret flere

Men Zlatan var fornøyd etter å ha knust Arsenal med fire mål.


(Dagbladet): Milan - Arsenal 4-0.

Arsenal gikk på sitt styggeste europacuptap noen gang da de ble smadret med fire mål av et strålene AC Milan på San Siro.

Før kampen ble det skrevet og snakket om Zlatan Ibrahimovic som «aldri» lykkes mot engelske lag. Det blir en stund til noen tenker på det igjen.

For i kveld var svensken så stor og god som han er på sitt aller beste. Han var en konstant plage for et svakt Arsenal-forsvar, var nest sist på to Robinho-scoringer og skaffet selv straffesparket han satte inn til 4-0.

- Jeg vet ikke om det kunne blitt bedre - selv om vi hadde sjanser til å score flere. Hadde vi vært mindre egoistiske foran målet, hadde vi scoret enda flere. Men vi slår Arsenal 4-0 i Champions League, jeg tror ikke mange hadde ventet det på forhånd, sier Zlatan til Viasat 4.

Zlatan er fortsatt utestengt i Serie A, og håper han kan ta vare på formen.

- Det føltes bra. Bare jeg kan fortsette nå. Jeg har karantene, så det blir to kamper til på sidelinja.

Svensken var først og fremst opptatt av at laget fungerte bra.

- Vi spilte taktisk bra, og tok vare på de sjansene våre, selv om vi kunne scoret flere. Men vi scorer fire mål, og skal være fornøyde.

Bekymret Wenger Arsenal-manager Arsene Wenger var alt annet enn fornøyd, naturligvis.

- Jeg er mer bekymret over prestasjonen enn resultatet, for et sånt resultat kan komme selv når du spiller bra. Men vi var svake defensivt. Det er et stort sjokk, sier franskmannen til Viasat.

Og det er forsvarsspillet som skremmer ham mest.

- Det er en stor bekymring, vi var i trøbbel hele tida. Vi hang ikke med og vi tapte duellene. Men vi skal ikke snakke for mye i kveld, bare ta med oss smerten og forberede oss på neste kamp, sier Wenger.

Prince-perle Men det aller vakreste øyeblikket sto ikke Zlatan for. Kevin Prince Boateng ga nemlig hjemmelaget ledelsen med et fantastisk mål. Antonio Nocerino spilte ham fram, Boateng tok med ballen med brystkassa, lot den sprette én gang og hamret den i mål via tverrliggeren.

2-0-målet var imidlertid Zlatans prestasjon. Kanskje var han en fot i offside da han ble spilt fram ved venstre sidelinje, men resten av forarbeidet var det ikke noe feil med. Såledragningene inn i feltet var fine, innlegget rett på panna til Robinho var perfekt. Brasilianeren kunne bare takke og bukke, og med det lille bukket styrte han ballen i mål.

Tidlig i andre omgang var det igjen Zlatan som var nest sist på ballen. Pasningen til Robinho var langt fra like presis som den i første omgang, men da Thomas Vermaelen sklei og falt, fikk Robinho likevel god tid til å prikke inn 3-0 fra rundt 16 meters hold.

Ti minutter før slutt viste Zlatan enda en gang stor klasse. Han fintet Johan Djourou så heftig at sveitseren ikke rakk å reagere på at ballen var vekk, og taklet i stedet beina til Zlatan inne i straffefeltet.

Zlatan tok ellevemeteren selv, og selv om Wojciech Szcz?sny gikk riktig vei, var skuddet hardt nok til at fingrene til polakken bare bøyde seg bakover og ballen gikk i mål.

Svak Henry-avskjed Robin van Persie hadde de to største mulighetene for Arsenal, men ved begge anledninger reddet Christian Abbiati mesterlig.

Thierry Henry kom inn i pausen i sin siste kamp før han setter kursen tilbake til New York, men klarte ikke sette noe som helst preg på kampen.

Om Arsenal skulle gå videre til kvartfinalen, vil de bli det første laget noensinne som går videre i en europacup etter å ha tapt 4-0 borte i første kamp, skriver statistikkbyrået Infostrada på Twitter.

DRØMMETREFFET: Kevin Prince Boateng får kjempetreff på halvvolley og ballen blåser inn via tverrliggeren over hodet på en sjanseløs Wojciech Szcz?sny. Foto:Antonio Calanni, AP/Scanpix
DRØMMETREFFET: Kevin Prince Boateng får kjempetreff på halvvolley og ballen blåser inn via tverrliggeren over hodet på en sjanseløs Wojciech Szcz?sny. Foto:Antonio Calanni, AP/Scanpix Vis mer