- Hadde vondt, men ville ikke vise det

Thorkildsen slått av Pitkämäki.

Andreas Thorkildsen hadde smerter i ryggen, men bet tennene sammen. Det holdt helt til finnen Tero Pitkämäki tok sitt siste kast i Brussel.

Thorkildsen var i føringen hele veien i fredagens spydkonkurranse i Golden League-stevnet i Brussel. Før siste omgang ledet Thorkildsen med 86,14, og det så ut til å bli seier for annen helg på rad.

Men den finske verdensmesteren er aldri slått før det over. Da han ble verdensmester i Osaka fikk han opp sitt beste kast i siste omgang, og det gjorde han også i Europas hovedstad. 87,30 meter holdt til ny seier.

Dermed har finnen vunnet samtlige konkurranser han har stilt opp i denne sesongen med unntak av to. To ganger har Thorkildsen vunnet, det skjedde da han vant Golden League-stevnene i Roma og Zürich.

– Det hadde vært gøy å svare, men det var ikke helt det store i dag. Det ble i hvert fall et par meter unna der det burde ha vært. Sånn er det noen dager, sa Thorkildsen til NTB.

Kranglete rygg

Ryggen til Thorkildsen så ut til å holde bra, til tross for at han måtte igjennom seks omganger. Da han satte årsbeste med 89,51 sist helg holdt det med ett kast for å vinne.

Men skinnet bedro.

VOND RYGG: Andreas Thorkildsen slet med ryggen, men ledet likevel helt til den siste runden. Foto: EPA
VOND RYGG: Andreas Thorkildsen slet med ryggen, men ledet likevel helt til den siste runden. Foto: EPA Vis mer

– Jeg er god til skjule at jeg faktisk har vondt.

– Var det skaden som gjorde at det «bare» ble 86,14?

– Det er en kombinasjon av alt. Ryggen er vond, og jeg begynner å bli sliten. Det er vi alle. Det er godt det bare er to konkurranser igjen denne sesongen. Jeg trenger litt hvile nå, sa Thorkildsen til NTB.

– Jeg snakket med ham underveis, og han sa at det var vondt. Han ville nok bare ikke vise det for mye. Andreas vet hva han gjør feil, men skaden gjør det vanskelig å rette det opp. Skaden må nok ta mye av skylden for at det ikke gikk bedre enn det gjorde, sa trener Åsmund Martinsen til NTB.

Berlin neste

Thorkildsens nest lengste kast var på 85,19, Pitkämäki kastet 85,18 i sitt nest lengste kast.

– Han kastet omtrent like langt som han gjorde her i fjor. Det er ikke i Brussel man kaster lengst. Dessuten hadde han ikke like mye kraft bak kastet som sist helg, sa treneren.

Allerede søndag skal Thorkildsen og verdens beste spykastere i aksjon på ny. Da går sesongens siste Golden League-stevne av stabelen i Berlin.

– Hva betyr det at han måtte igjennom seks kast med ryggproblemene han har?

– Det er ikke gunstig, men planen er fortsatt at vi reiser til Berlin, sa Martinsen.

(NTB)