- Hadde vunnet med Anders i normal form

Selv bøyer hoppkometen seg i støvet for Ljøkelsøy.

SAPPORO (Dagbladet.no): Endelig fikk Anders Jacobsen VM-medaljen han har hatt så forferdelig lyst på. Anders sender mange varme tanker til Roar Ljøkelsøy.

- Det er bra vi har en ankermann som hopper helt kanon for tida. Det er bare å bøye seg i støvet for Roar Ljøkelsøy, han har jobba hardt i år altså, sier Jacobsen.

Østerrikerne viste seg å være fullstendig overlegne i en lagkonkurranse som var preget av jevne til direkte dårlige prestasjoner.

Norge endte knappe 50 poeng bak Østerrike, og assisterende landslagstrener Geir Ole Berdahl mener Norge hadde vunnet med Jacobsen i normalt slag.

- Det kan nok hende, men sånn er det ikke. Jeg har slitt her nede, og derfor er jeg fornøyd med at jeg gjorde jobben min i dag, kommenterer Jacobsen selv.

Hadde vært nærmere

- Vi kan alltid spekulere, men det er mulig vi kunne greid det om Anders hadde vært i like god form som Roar er nå. Å ha to utøvere som presterer på det nivået hjelper selvfølgelig i en lagkonkurranse, sier Mika Kojonkoski til Dagbladet.no.

En som derimot ikke er enig i at gullet glapp med Anders\' midlertidige formsvikt, er sportssjef Clas Brede Bråthen.

50 POENG BAK: Men kanskje Norge kunne tatt gull med Anders Jacobsen i «normal» form. Foto: EPA/Scanpix
50 POENG BAK: Men kanskje Norge kunne tatt gull med Anders Jacobsen i «normal» form. Foto: EPA/Scanpix Vis mer

- 50 poeng? Jeg tror ikke vi hadde klart det, men vi hadde vært veldig mye nærmere. Når det er sagt var den realistiske muligheten vår bronse i dag. Når vi da tar sølv, er det kjempebra, sier Bråthen.

Heller ikke landslagssjef Kojonkoski hadde noen god følelse før rennet. Til det har det vært for mange middelmådige prestasjoner på trening og i storbakkerennet fredag.

- Magefølelsen min var ikke bra før rennet. Jeg tror dette er maks av hva som var realistisk å få til. Og det er svært. Du må huske på at vi har et veldig ungt lag, med to stykker som er i Japan for første gang, og tre av fire på laget har aldri vært med i et VM tidligere. At vi vinner sølv i lagkonkurransen da er «huge», sier Kojonkoski.

Gleder seg til ny bakke

Nå får hopperne fire hele treningsdager før de skal hoppe kvalifisering i normalbakken fredag. Kojonkoski tror hele laget vil få et løft der etter prestasjonen i dag.

- Det handler om å forstå at det ikke er så annerledes å hoppe i et VM og i en verdenscup. Jeg tror at for eksempel for Anders Bardal og Tom Hilde vil dette kunne være et veiskille i forhold til å få ut potensialet i konkurranser også.

Og lurte du på hvordan verdenscupleder Anders Jacobsen vurderer det å bytte bakke?

- Å, det er godt, smiler den ferske sølvvinneren til Dagbladet.no.

- Hadde vunnet med Anders i normal form