Hadi Srour (23) har avgitt positiv dopingprøve

Innkaller til pressekonferanse kl. 14 i dag.

DOPINGPRØVE: Bokser Hadi Srour har avlagt en positiv dopingprøve.
Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
DOPINGPRØVE: Bokser Hadi Srour har avlagt en positiv dopingprøve. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpixVis mer

Det er bokseren Hadi Srour (23) som har avgitt en positiv dopingprøve. Han bekrefter selv at det er han det er snakk om.

Bokseforbundet har innkalt til en pressekonferanse senere i dag.

Hadi Srour bekrefter til Dagbladet at det dreier seg om et prestasjonsfrembringende middel, men ønsker foreløpig ikke fortelle hvilket stoff det er snakk om. VG erfarer at det skal være EPO - et stoff som regulerer produksjonen av røde blodlegemer i beinmargen.

- Det er en komplisert sak. Det er jeg som har kalt inn til pressekonferanse. Der vil jeg legge fram hele historien. Så er det opp til andre å dømme meg, sier Hadi Srour til Dagbladet.

Han var som eneste nordmann tatt ut til bokse-VM som starter førstkommende lørdag i Russland. Srour satser mot OL i Tokyo neste år.

Srour signerte en treårig avtale med det tyske promotørselskapet Team Sauerland tidligere i år.

Pressekonferanse

- Norges Bokseforbund har innkalt til til en presseorientering på Meet kurs og konferansesenter kl. 14.00 på Ullevaal stadion i forbindelse med avgitt positiv prøve for en profilert utøver, heter det i en pressemelding fra generalsekretær i Bokseforbundet Erik Nilsen onsdag morgen.

A-prøven er positiv, hvor B-prøven foreløpig ikke er tatt.

- Han har en positiv A-prøve, og skal nå ta en B-prøve. Vi regner med å få svaret på den tirsdag eller onsdag neste uke, forteller boksepresident Odd Haktor Slåke til Dagbladet.

Bokseforbundet ønsker ikke uttale seg videre før pressekonferansen seinere i dag.