«Hælig» City-scoring sikret sesongens første trepoenger

Solid seier borte mot Newcastle.

LAGSEIER: Manchester City gjorde ikke mer enn de måtte borte mot Newcastle. Foto: NTB Scanpix
LAGSEIER: Manchester City gjorde ikke mer enn de måtte borte mot Newcastle. Foto: NTB ScanpixVis mer

• Newcastle - Manchester City 0-2

(Dagbladet): - Det er noe bunnsolid over dette City-laget. Du føler de har så mye å gå på. Vi har ikke sett halvparten enda. Det bor veldig mye i dem, for de lever litt farlig her mot et helhjertet Newcastle-lag, sier Claus Lundekvam i TV 2-studio.

Et nydelig Manchester City-angrep sju minutter før pause var i realiteten alt den regjerende seriemesteren trengte for å avgjøre det tøffe borteoppgjøret mot Newcastle.

Frekk flikk Yaya Touré scoret 20 mål fra midtbaneposisjon sist sesong. På St. James' Park starte ivorianeren det avgjørende mønsterangrepet med en utsøkt bakromspasning til Edin Dzeko.

Spissen lot ballen stusse, før en frekk og elegant hælflikk sendte David Silva alene med keeper. Spanjolen er mer kjent for sine tilretteleggeregenskaper, men i dette tilfellet hadde Silva ingen problemer med å trille ballen under Tim Krul.

Da stjerneinnbytter Sergio Kun Agüero satte inn 2-0 på overtid, var det ikke lenger noen tvil.

- Det er alltid godt og viktig å starte med en seier i den første kampen. Vi visste at det ville bli tøft borte mot Newcastle. Vi startet aggressivt og lot dem ikke kom til noen store sjanser. Vi vant fortjent, sier Edin Dzeko i et intervju vist på TV 2 etter kampen.

Yppet seg De to lagene møttes også i fjorårets seriepremiere. Da vant City hele 4-0 hjemme på Etihad.

Like enkelt ble det ikke denne gangen for Manuel Pellegrinis menn.

Trenerkollega Alan Pardew tok klare hensyn til motstanderen ved å gå ut i en kompakt 4-5-1-formasjon, med lynraske Emmanuel Riviére på topp.

Det gjorde at City måtte jobbe både hardt og lenge for sjansene, samtidig som Newcastle hele tiden utgjorde en klar kontringstrussel.

Solid mester Hjemmelaget klarte imidlertid heller ikke å spille seg til de store mulighetene. Etter pause var Newcastle nær ved et par anledninger, men verken Yoan Goufrann eller innbytter Ayoze Perez klarte å omsette sjansene til tellende resultat.

Dermed gikk det som det nesten alltid går:

Motstanderne punkterer kampen. Denne gangen representert ved argentinske Agüero.