Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Hæl'ig, Helstad

Her hæler Rosenborg-innbytter Thorstein Helstad inn 4-4 mot Djurgården. Og viser at fotball kan være rettferdig.

TRONDHEIM (Dagbladet): -  Jeg bommer først på volleyen. Så treffer ballen meg i hælen på et vis. Jeg får et kakk i hodet og skjønner ikke helt hva som skjer, sier Helstad til Dagbladet.

Han var ikke alene om ikke å skjønne i går.

For Rosenborgs nye trener Per Joar Hansen fikk se Harald Brattbakk våkne fra scoringsdvalen. Og et Rosenborg som liknet det gode gamle Rosenborg på Lerkendal i går. Og litt til. For i går brydde få seg om defensive blundere.

Aldri sett på makan

-  Jeg har aldri sett på makan til angrepsfotball. Vi bør gjøre 10 mål, sier Hansen etter sjansefyrverkeriet.

Rosenborg scoret fire mål. Produserte fantastiske 20 målsjanser, inkludert en straffebom. Da var det få som brydde seg for mye om at Djurgården fikk med seg ett poeng i Royal League.

-  Det var fantastisk angrepsfotball. Jeg står og måper i perioder, sier Ola By Rises arvtaker.

-  Propaganda i angrepsspill. Jeg sto bare på linja og lo, forteller Djurgården-trener Kjell Jonevret.

Eggen fornøyd

For Rosenborg kom med hele trønderhæren i går. Med en slags 4-2-1-3-formasjon der Frode Johnsen var hengende spiss bak Harald Brattbakk, fosset de i angrep fra alle kanter.

-  Det var dette vi jobbet med i dag. Men det sprakk litt begge veier, gliste Nils Arne Eggen til Dagbladet etter kampen. Trenerlegenden har styrt Rosenborg-treningene de siste dagene, og det syntes.

-  Vi har jobbet med den offensive bølgen. Å stenge igjen bak, skal vi alltid greie. Men det ble litt heit på slutten, innrømmer Eggen.

Målshow

Og hett var det i kulda i Trondheim.

 1-0 (13 min.) : Harald Brattbakk header ned i gjørma. Ballen triller inn mellom beina på keeper. Spissens første mål siden Brann-kampen i juli.

 2-0 (16. min.): Harald Brattbakk header.

 2-1 (38. min): Defensivt slurv i Rosenborg-forsvaret.

 2-2 (41. min): Espen Johnsen selvmål etter corner.

 3-2 (51 min): Thorstein Helstad brøyter seg igjennom Djurgårdens forsvar.

 3-3: (70 min.) Espen Johnsen tabber seg ut på nok en corner.

 3-4: (73 min.) Djurgården-innbytter Amoah dundrer inn fra 22 meter.

 4-4: (91 min.) Thorstein Helstad hæler på merkverdig vis inn utlikningen.

-  Jeg liker bedre å vinne 5-4 enn 1-0, sier Harald Brattbakk. For Rosenborg har jobbet godt på treningsfeltet de siste dagene.

-  Nils Arne har kommet med et litt nytt system offensivt. Det ga resultater offensivt. I tillegg greide vi å få 4-5 mann i boksen hele tida, forklarer Brattbakk.

Må ikke lure oss

Sportsdirektør Rune Bratseth var også mektig imponert over hva Rosenborg presterte i går.

-  Dette var sensasjonelt bra angrepsfotball. Så får en heller se litt gjrnnom fingrene med enkelte ting defensivt, sier Bratseth til Dagbladet.

-  Alt som skulle til var litt Eggen...?

-  Nei. Jeg tror en må ta med i beregningen at vi møtte et lag som ikke er vant med å spille mot oss. Det ville nok ikke blitt så enkelt mot et norsk lag. Vi lurer oss sjøl hvis vi tror vi kan spille så bra etter bare ei uke, sier Bratseth.

HÆLSTAD: På mirakuløst vis klarer Thorstein Helstad å lirke inn 4-4 med venstre hæl, etter at han først har bommet med høyre volley. Det utilsiktede kunstsparket er et godt bilde på en forrykende fotballkamp.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media