Hæstad med SMS-bønn til RBK

Start forsøker med alle midler å motivere Rosenborg til å slå Vålerenga på Ullevaal i morgen. Det er neppe nødvendig.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Å knuse Vålerengas gulldrøm er nemlig mer enn god nok motivasjon for Rosenborg.

- At vi kan snyte Vålerenga for gullet er en ekstra greie for oss, røper Jan Gunnar Solli til Dagbladet.no.

Det er gode nyheter for Kristofer Hæstad og Marius Johnsen, som begge bedriver utbredt lobbyvirksomhet om dagen. Denne uka har Hæstad brukt noe av mobilbudsjettet på å fyre opp RBK-gutta.

SMS til Helstad

- Jeg har sendt melding til Helstad og fortalt at de gjøre jobben mot Vålerenga.

- Hva svarte han?

- Han ba meg slappe av. De skulle ordne det, sier Hæstad med et glis.

Marius Johnsen snakker nesten daglig med bror og RBK-keeper Espen. Han forventer at broren leverer en prikkfri kamp mot Vålerenga.

LOVES HJELP FRA TRONDHEIM: Kristofer Hæstad og Marius Johnsen har tatt kontakt med RBK-spillere - som alle vil hjelpe Start til seriegull. Foto. Scanpix
LOVES HJELP FRA TRONDHEIM: Kristofer Hæstad og Marius Johnsen har tatt kontakt med RBK-spillere - som alle vil hjelpe Start til seriegull. Foto. Scanpix Vis mer

- Espen sier at de skal gjøre alt de kan for å hjelpe oss. Jeg tror Vålerenga får det tøft. Dette er ikke noe gunstig tidspunkt å møte Rosenborg på.

- I Trondheim ønsker de at vi skal vinne serien. Det er i hvert fall sånn jeg har forstått det, sier Marius Johnsen til Dagbladet.no.

Han har forstått helt riktig. Samtidig er Rosenborg som en skadeskutt bjørn, etter å ha tapt de fire kamper på rappen mot Vålerenga.

Såret stolthet

Med nok en Vålerenga-seier i morgen slår de sin egen rekord i antall seirer over Rosenborg på rad.

- Det må vi absolutt unngå. Om Vålerenga både blir historiske og tar seriegull, blir det alt for mye av det gode. Det irriterer meg at de har slått oss fire ganger på rad. Stoltheten vår er litt såra, sier Solli.

Og legger til:

- Folk har kost seg over at vi har gjort det dårlig i år. Nå har vi sjansen til å stikke kjepper i hjula til Vålerenga.

Men selv om Rosenborg gjør sin del av jobben, hjelper det lite dersom Start går på en blemme i Bodø. Et Glimt-lag i akutt poengnød vil neppe selge seg billig på Aspmyra - og Start kommer fra to strake tap.

- Det blir i hvert fall ikke tre, det skjer bare ikke, sier Kristofer Hæstad. Og lover at Start kommer til å spille med den entusiasmen som har gjort dem til fotball-Norges nye kjæledegger.

- Folk synes nok vi er et godt lag som utstråler entusiasme. Jeg vet ikke hvorfor så mange håper på oss. Men vi er nyopprykka, har spilt jevnt godt og underholdende. Det er nok grunnen, tror han.

SOLLI VIL NEKTE VIF GULLET: Jan Gunnar Solli vil gjerne ødelegge for Vålerenga på Ullevaal søndag.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer