Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Hafsås finner ikke riktig medisin

Skiskytteren sliter med astma.

GÅR MED HÅNDBREKKET PÅ: Ronny Hafsås sliter med astmaen. Her fra langrennsåpningen på Beitostølen forrige helg. Foto: Håkon Mosvold Larsen / Scanpix
GÅR MED HÅNDBREKKET PÅ: Ronny Hafsås sliter med astmaen. Her fra langrennsåpningen på Beitostølen forrige helg. Foto: Håkon Mosvold Larsen / Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Skiskytter Ronny Hafsås har slitt med astma under sesongoppkjøringen, men har foreløpig ikke funnet riktig medisin.

Hafsås håper han skal få rett medisin snart, melder Nettavisen.

- Vi begynner å finne ut av det nå. Jeg håper å få rett diagnose og rett medisin i løpet av en uke eller to. Det går bra under rolig trening. Men når jeg skal kjøre hardt, får jeg problemer. Jeg går med håndbrekket på, sier Hafsås.

Blåsetester som Hafsås har gjennomført, har vist at det dreier for en form for astma.

- Etter sesongslutt sist vår ble det i forbindelse med en medisinsk gjennomgang overraskende avdekket at Ronny hadde kraftig astma. Et helt ukjent problem for ham tidligere, mulig utløst av hard trening i streng kulde fra jul og fram til OL, sier landslagslege Lars Kolsrud til Nettavisen.

- Han ble så lungetestet da, i høst og nå, hver gang med klar astma. Vi har ennå ikke funnet medisinering som normaliserer hans lungefunksjon helt. Han vil derfor bli testet regelmessig gjennom sesongen.

Hafsås ble ikke tatt ut til verdenscupåpningen i skiskyting i Östersund i begynnelsen av desember, men skal i stedet gå IBU-cup på Beitostølen 27.-29- november.

(NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!