Slik gikk for gutta og jentene i sprintprologen i Falun

Haga falt i Falun. Redder Weng fra full krise

Rivalenes jakt på formsvake Heidi Weng i verdenscupsammendraget fortsetter. I dag ble Weng nr. 30 i prologen i Falun. Uten Ragnhild Hagas fall hadde verdenscuplederen blitt utslått.

SLAPP MED SKREKKEN: Heidi Weng ble nr. 30 i prologen og kan takke Ragnhild Hagas fall for at krisen ble avverget på sprinten i Falun. Weng kjemper for å beholde den gule trøya når verdenscupen avsluttes denne helga. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
SLAPP MED SKREKKEN: Heidi Weng ble nr. 30 i prologen og kan takke Ragnhild Hagas fall for at krisen ble avverget på sprinten i Falun. Weng kjemper for å beholde den gule trøya når verdenscupen avsluttes denne helga. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

FALUN/OSLO (Dagbladet): Det svenske hjemmehåpet Hanna Falk vant sprintprologen i Falun, som innleder minitouren i verdenscupavslutningen denne helga.

Marit Bjørgen ble beste norske kvinne i prologen på 5. plass, mens Astrid Uhrenholdt Jacobsen og Maiken Caspersen Falla ble henholdsvis nr. 9 og 11.

Flere store stjerner røk ut, som det finske håpet Krista Pärmäkoski, en av de største favorittene i minitouren.

Også Ragnhild Haga ble slått ut i prologen etter at hun falt. Dermed får hun et tungt utgangspunkt for resten av touren. Haga hadde imidlertid en svært god tid fram til fallet og så meget sterk ut.

Weng: - Det var kjipt

Verdenscupleder Heidi Weng skuffet i prologen, selv uten fall. Weng har vært i sin svakeste form på flere sesonger den siste måneden og risikerer å tape det solide forspranget hun har hatt i kampen om den gule trøya.

Weng holdt på å ryke ut i prologen, men slapp med skrekken på 30. plass og gikk videre med åtte hundredeler. Uten fallet til lagvenninne Haga ville verdenscupleder ha røket ut og fått en marerittstart på minitouren.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer