Johaug innrømmer taktisk spill i forkant av uttaket

Haga vraket. Disse går stafetten for Norge

Tiril Udnes Weng, Heidi Weng, Therese Johaug og Helene Marie Fossesholm skal gå stafetten for Norge. Junioren Fossesholm får sjansen som ankerkvinne. Ragnhild Haga vrakes fra Norges lag, mens Sverige vraker Linn Svahn og bruker Frida Karlsson som ankerkvinne.

UENIGHET: Sveriges og Norges skitrenere er ikke enige om hvor dagens skiatlon ble avgjort, Aleksandr Bolsjunovs seiersbrøl vekker oppsikt, og den svenske superstjerna Frida Karlsson ble rundlurt av sine lagkamerater. Video: Løkås/Haarstad Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

OBERSTDORF/OSLO (Dagbladet): Sjelden har det vært flere usikkerhetsmoment og mulige løsninger i forkant av et stafettuttak for norsk kvinnelangrenn i et mesterskap.

Therese Johaug har avskrevet seg som ankerkvinne for Norge en rekke ganger, hvilket hun ga tydelig beskjed om allerede minutter etter nederlaget mot Stina Nilsson i Seefeld i 2019.

- Hvilken etappe vil du gå i neste VM? spurte Dagbladet da.

- Hva tror du? svarte Johaug.

- Andre etappe?

- Eh, ja! Jeg vil ikke gå ankeretappen igjen, svarte Johaug da - og har gjentatt det budskapet flere ganger i etterkant.

Likevel ble spørsmålet om Johaug som potensiell ankerkvinne på kvinnestafetten i Oberstdorf igjen aktualisert i forkant av ettermiddagens stafettuttak av to årsaker:

1) Johaug har vist soleklart best form i VM og oser av selvtillit, der de øvrige norske skijentene har vært et stykke unna nivået til de svenske rivalene Frida Karlsson og Ebba Andersson. Spesielt Heidi Weng - som lenge har vært tiltenkt denne ankeretappen - har levert under forventning så langt i VM.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer