<strong>LYKTES:</strong> Ragnhild Haga, her fra torsdagens trening på Beitostølen, var sjeldent glad for fjerdeplassen i sesongåpningen. Foto: Terje Pedersen / NTB Scanpix
LYKTES: Ragnhild Haga, her fra torsdagens trening på Beitostølen, var sjeldent glad for fjerdeplassen i sesongåpningen. Foto: Terje Pedersen / NTB Scanpix Vis mer

Ragnhild Haga lettet etter åpningsrennet på Beitostølen

Hagas revansje på Beitostølen: - I fjor grein jeg etter dette rennet

Ragnhild Haga har endelig knekt klassiskkoden.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

BEITOSTØLEN (Dagbladet): Åpningsrennet i langrenn for kvinner på Beitostølen ble for de aller fleste en bekreftelse på det vi allerede visste.

Marit Bjørgen er fortsatt overlegent best, mens Heidi Weng og Ingvild Flugstad Østberg kjemper en durabelig kamp om å være nest best.

I dag var det Weng som ble nummer to, mens Østberg ble nummer tre.

Alt ved det gamle, tenker du kanskje. Men på fjerdeplassen var gleden og lettelsen hos Ragnhild Haga veldig merkbar.

Sjelden har noen vært gladere for å ende rett utenfor pallen.

- Jeg har jobba med klassisken i tre år nå, og særlig intensivt i år. Jeg har hatt mange privattimer på rulleskimølla, og jeg syns jeg får det til veldig bra på ski i dag, sier en nesten rørt Ragnhild Haga i pressesonen etter åpningsrennet.

Knekt koden

Sammen med teknikktrener Audun Svartdahl har hun jobbet og jobbet for å få til klassiskløpinga, og hun har brukt Martin Johnsrud Sundby som modell.

Derfor valgte hun blant annet å være hjemme fra landslagets høydesamling i Val Senales oktober. Haga har lagt alt i klassiskpotten.

- Nå er det endelig gøy å gå klassisk også, ler hun.

- Jeg føler jeg har knekt en kode i løpet av denne høsten. Jeg har gått ekstra mye på rulleskimølla denne høsten, blitt filma og øvd og pirka og alt mulig, så at jeg får det ut i konkurranse på den måten jeg gjør i dag, det er faktisk litt stort for meg.

Haga har vært litt bak de aller beste norske damene de siste årene. Det var hun forsåvidt i dag også, men i klassisk er fjerdeplassen i dag den beste sesongåpningen hun noensinne har hatt.

Har grått

Og med fjerdeplassen på tremila i VM i Lahti, vet hun nå at hun hører med i verdenstoppen. Veien dit har ikke vært enkel.

- Jeg har vært så frustrert. I fjor grein jeg etter det rennet her, for jeg hadde så lyst til å få det til i klassisk. Jeg syns det har vært så kjedelig at jeg bare kunne skøyte, men nå får jeg mange flere strenger å spille på hele sesongen, sier Haga til Dagbladet.

Søndag skal hun gå ti kilometer skøyting på Beitostølen. Etter dagens opptur sikter Haga høyt.

- Jeg viser jo i dag at formen er god, så jeg får prøve å dytte ut en av de tre foran meg av pallen. Det får være målet, smiler hun.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer