I MØTE MED UEFA: Forrige uke sto den tidligere landslagsspilleren Erik Hagen fram og innrømmet å ha opplevd kampfiksing mens han spilte i Russland. Tirsdag forklarte han seg for UEFA i Sveits.

Foto: Håkon Mosvold Larsen / Scanpix
I MØTE MED UEFA: Forrige uke sto den tidligere landslagsspilleren Erik Hagen fram og innrømmet å ha opplevd kampfiksing mens han spilte i Russland. Tirsdag forklarte han seg for UEFA i Sveits. Foto: Håkon Mosvold Larsen / ScanpixVis mer

Hagen forklarte seg om kampfiksing for UEFA

Har tidligere innrømmet at han betalte dommer.

Forrige uke sto den tidligere landslagsspilleren Erik Hagen fram og innrømmet å ha opplevd kampfiksing mens han spilte i Russland. Tirsdag forklarte han seg for UEFA i Sveits.

Det melder NRK tirsdag.

- Erik Hagen forklarte seg i dag for UEFA. Verken han eller Norges Fotballforbund har anledning til å kommentere innholdet i samtalene da dette er taushetsbelagt i henhold til UEFAs regler, sier kommunikasjonsdirektør i NFF Svein Graff til NRK.

Hagen spilte for Zenit St. Petersburg fra 2004 til 2008, og han innrømmet overfor VG at han og medspillerne betalte en dommer 3000 dollar hver for å forsikre seg om at de vant en UEFA-cupkamp. Hagen understreket at han hadde sterke motforestillinger mot dette.

Også Jørgen Jalland, som spilte i Rubin Kazan mellom 2005 og 2006, har sagt kampfiksing var utbredt i russisk fotball.

Norges Fotballforbund bisto Hagen i møtet med UEFA. Både Graff og en jurist fra forbundet var med på turen.

Hagen har sagt han er innstilt på å gi all informasjon han har i saken.

Den tidligere forsvarsspilleren, som er mest kjent fra Vålerenga og det norske landslaget, har ikke sagt offentlig hvilken kamp han var med å fikse.

(NTB)