Klassisk sprint i langrennverdenscupen:

Hågen Krogh klarte ikke matche Justjugov - kapret andreplassen

Sindre Bjørnestad Skar ble nummer tre.

Lillehammer  20161204.
World Cup langrenn 15 km klassisk jaktstart for menn. Finn Hågen Krogh i aksjon under verdenscuprennet i langrenn på Lillehammer søndag.
Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix
Lillehammer 20161204. World Cup langrenn 15 km klassisk jaktstart for menn. Finn Hågen Krogh i aksjon under verdenscuprennet i langrenn på Lillehammer søndag. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpixVis mer

DAVOS/OSLO (Dagbladet): Martin Johnsrud Sundby hadde ikke planlagt å kjempe veldig hardt for en plass i kvartfinalene i klassisk sprint i Davos i dag, men heller ta det som trening foran Tour de Ski.

Derfor var det ingen overraskelse at det var de andre gutta som fikk kjempe om finaleplasser.

Seks nordmenn tok seg til kvartfinalene, tre av dem tok seg til finalen: Finn Hågen Krogh, Sindre Bjørnestad Skar og Emil Iversen.

Trønderen Iversen var ikke spesielt optimistisk foran verken semien eller finalen. Til TV 2 lovet han før finalen å gi alt, men mente det norske folket ikke kunne «forvente en dritt» i finalen.

Sergey Ustiugov sparte på kreftene i starten av sprintfinalen for herrene, men lå foran. Finn Hågen Krogh lå i ryggen på ham, mens de to andre norske gutta la seg bak. Det var nok bra av Krogh, for etter halvannet minutt rykket russeren fra.

Ustiugov var nær å ryke ut tidligere i dag, men slo virkelig tilbake i finalen. For selv om Krogh lå i ryggen på russeren hele veien, klarte ikke sistnevnte å matche russerens fart og styrke.

Dermed ble Hågen Krogh nummer to. Bak fulgte Sindre Bjørnestad Skar.

Alexey Petukhov ble nummer fire, foran Emil Iversen og Lucas Chanavat.

Semifinalene:

De tre norske gutta i det første semifinaleheatet var omringet av russere, mens svenske Teodor Peterson aldri truet noen av de andre.

På oppløpet i den andre semifinalen siste trønderen Emil Iversen forbi Federico Pellegrino, og tok en velfortjent plass i finalen.

- Dere kan fortsatt ikke forvente en dritt, men jeg skal gjøre mitt beste, sa en svært sliten Iversen til TV 2 etter semien.

Heat 1: Sergey Ustiugov, Finn Hågen Krogh, Alexey Petukhov, Sindre Bjørnestad Skar, Eirik Brandsdal, Teodor Peterson

Heat 2: Lucas Chanavat, Emil Iversen, Federico Pellegrino, Ola Vigen Hattestad, Gleb Retivykh, Richard Jouve

«Lucky Losers»: Alexey Petukhov, Sindre Bjørnestad Skar.

Kvartfinalene:

Pål Golberg så lenge ut til å kunne ta en av direkteplassene i kvartfinalen, men Teodor Peterson og Alexey Petukhov ble for tøffe for nordmannen. Ei heller tida til Golberg var god nok til en såkalt «Lucky Loser»-plass.

I heat nummer to gikk det veien for Sindre Bjørnestad Skar, mens Eirik Brandsdal måtte håpe tiden var god nok for en Lucky Loser-plass.

På vei mot den siste bakken kikket Finn Hågen Krogh bak seg, før han dro seg forbi Marcus Hellner og de andre gutta i feltet. Krogh skaffet seg en luke, og satset mål mål. Og da alle trodde svenske Hellner hadde det, overrasket franske Richard Jouve og «stjal» plassen foran svensken. Verken Hellner eller Jönsson tok seg videre.

I det siste heatet var det jevnt, men heldigvis for Norge kunne Emil Iversen og Ola Vigen Hattestad puste lettet ut for en plass i semifinalen. Siden heatet ikke slo tidene i heat to, kom også Federico Pellegrino og Eirik Brandsdal med videre som lucky losers.

- Prologen var helt sykt. Jeg var så stiv. Jeg gikk godt taktisk. Jeg er kjempefornøyd med å nå semien, sa Emil Iversen til TV 2 etter kvartfinalen.

Heat 1: Teodor Peterson, Alexey Petukhov, Pål Golberg, Maciej Starega, Renaud Jay, Johan Edin

Heat 2: Sergey Ustuigov, Sindre Bjørnestad Skar, Federico Pellegrino, Eirik Brandsdal, Oskar Svensson, Anton Gafarov

Heat 3: Finn Hågen Krogh, Richard Jouve, Marcus Hellner, Roman Furger, Paul Goalabre, Emil Jönsson

Heat 4: Lucas Chanavat, Gleb Retivykh, Len Valjas, Rostimatti Hakola, Smeon Hamilton, Hiroyuki Miyazawa

Heat 5: Emil Iversen, Ola Vigen Hattestad, Matias Strandvall, Jovian Hediger, Sebastian Eisenlauer, Anssi Pentsinen

Lucky Losers: Federico Pellegrino og Eirik Brandsdal.