Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Hågen Krogh parkerte alle i sprintfinalen

Trippelt norsk i herrefinalen.

VANT: Finn Hågen Krogh tok sin første verdenscupseier i Davos - foran Anders Gløersen og Eirik Bransdal. AFP PHOTO / FABRICE COFFRINI
VANT: Finn Hågen Krogh tok sin første verdenscupseier i Davos - foran Anders Gløersen og Eirik Bransdal. AFP PHOTO / FABRICE COFFRINI Vis mer

(Dagbladet): I finalen på herresiden i sprint i Davos var hele fire av seks løpere norske. Finn Hågen Krogh var sterk helt fra prolog til finale, og da det gjaldt som mest, var det ingen som kunne tukte løperen fra Tverrelvdalen.

Første seier Dermed gjorde 24-åringen som Ingvild Flugstad Østberg - og tok sin første verdenscupseier i Davos.

- Å endelig få seieren er virkelig godt. Formen har vært bra de siste ukene, og i dag var jeg veldig bestemt på å vinne, sier Hågen Krogh i seiersintervjuet med FIS.

- I dag var det godt å trekke det lengste strået, sier 24-åringen til NRK.

Anders Gløersen tok andreplassen, mens Eirik Brandsdal sørget for at pallen ble dekorert i de norske fargene.

Tomas Northug måtte nøye seg med sjetteplassen, bak russiske Alexey Pethukov på fjerde og svenske Calle Halfvarsson på femte.

Northug røk ut Sprinttalentet Sondre Turvoll Fossli ble beste norske i prologen. 21-åringen ble nummer to på sprinten fbak Petter Northug på Beitostølen, og fulgte opp med en flott tredjeplass i verdenscupen i Kuusamo. Men i kvartfinalen ble det for tøft, og Turvoll Fossli røk ut.

Petter Northug røk også ut i kvartfinalen - etter å ha blitt hindret av Eirik Brandsdal underveis i heatet. Forrige helg ble Northug straffet da han kjørte over skia til Sergej Justjugov.

Pål Golberg, som vant sprinten forrige helg, falt i prologen og tok seg ikke videre til kvartfinalen.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media