Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Hagen skrev norsk sykkelhistorie

Carl Fredrik Hagen ble nummer åtte sammenlagt da Vuelta a España ble avsluttet søndag. Det er tidenes beste norske plassering i et Grand Tour-ritt.

HISTORISK: Carl Fredrik Hagen ble nummer åtte i Vuelta a España.
Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix
HISTORISK: Carl Fredrik Hagen ble nummer åtte i Vuelta a España. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix Vis mer

Lotto Soudal-rytteren trengte kun å fullføre søndagens etappe for å klare bragden å bli beste nordmann noensinne i et av sykkelsportens tre store treukersritt.

Oppegård-mannen gjorde jobben og fikk se Fabio Jakobsen vinne sisteetappe etter 106 kilometer på sykkelsetet. Dermed beholdt Hagen den imponerende 8.-plassen sammenlagt i sin første sesong som utenlandsproff.

Dag Erik Pedersen sto inntil søndag for den beste norske sammenlagtplasseringen i et av de tre Grand Tour-rittene gjennom tidene. Han ble nummer ti i Giro d'Italia i 1984.

Slovenske Primoz Roglic ble vinneren av årets Vuelta. Den tidligere skihopperen tok over sammenlagtledelsen da han vant tempoetappen på dag ti, og beholdt den siden da.

Dimension Data-rytter Edvald Boasson Hagen ble nummer fem på den avsluttende etappen.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media