NÆR IGJEN: Nacer Bouhanni (i rødt) tok sin første triumf på sykkelsportens øverste nivå som Cofidis-rytter etter å ha passert Edvald Boasson Hagen (i svart, hvitt og gult) på de siste 200 meterne. Foto: AFP PHOTO / ERIC FEFERBERG
NÆR IGJEN: Nacer Bouhanni (i rødt) tok sin første triumf på sykkelsportens øverste nivå som Cofidis-rytter etter å ha passert Edvald Boasson Hagen (i svart, hvitt og gult) på de siste 200 meterne. Foto: AFP PHOTO / ERIC FEFERBERGVis mer

Hagen slått på de siste 200 meterne

Franskmann sterkest.

(procycling.no): Den andre etappen i Critérium du Dauphiné var en ny mulighet for Edvald Boasson Hagen (MTN-Qhubeka).

Det endte med en massespurt hvor Nacer Bouhanni (Cofidis) var sterkest.

- Det var veldig tungt i dag, men jeg er glad for både laget og meg selv etter denne seieren, sier Bouhanni i intervjuet vist på Eurosport like etter målgang.

Med én kilometer igjen tok MTN-Qhubeka styringen for deres norske spurter. Det var Tyler Farrar som tok en kjempeføring for å sette dem i posisjon.

De ble utfordret av Cofidis som trakk opp Bouhanni. Den norske 28-åringen åpnet spurten med 280 meter igjen med Bouhanni og Sacha Modolo (Lampre-Merida) fulgte like bak ham.

Bouhannis akselerasjon var det ingen som kunne svare på.

- Jeg visste at jeg kunne stole på lagkameratene mine i dag, og jeg gikk til med alt jeg hadde med omtrent 100 meter igjen, forklarer Bouhanni.

Også Samuel Dumoulin (Ag2r) og Modolo snek seg foran nordmannen på de siste 100 meterne, og Hagen endte på fjerdeplass.

Etappen ble preget av trioen Daniel Teklehaimanot (MTN-Qhubeka), Arnaud Courteille (FDJ) og Perrig Quéméneur (Europcar). Franskmennene angrep på den første kilometeren, men hovedfeltet hadde full kontroll på dem.

Med drøyt 20 kilometer igjen gikk det en velt hvor Jaroslav Popovytsj (Trek Factory Racing) og Jack Bauer (Cannondale-Garmin) gikk i bakken. Av sammenlagtfavorittene ble Joaquim Rodríguez (Katjusja) hindret.

Den spanske veteranen virket dog å være uskadet, og han fikk greit kontakt med hovedfeltet igjen.

På veien mot målstreken i Villars-les-Dombes økte Teklehaimanot ledelsen i klatrekonkurransen. Han vant begge bakkespurtene og har nå 25 klatrepoeng. Det er 14 poeng mer enn andremann Quéméneur.

Det var Cofidis for Nacer Bouhanni som tok mest ansvar for å hente trioen på de siste milene. Inne på de ti siste kilometerne tok også Lotto Soudal og Lampre-Merida ansvar, henholdsvis for Kris Boeckmans og Sacha Modolo.

Med tre kilometer igjen var det slutt for de tre.

Det var Team Sky og Astana, som begge beskyttet deres kapteiner for sammendraget, som hadde initiativet, men spurtlagene tok raskt over styringen igjen.

Inn på den siste kilometeren tok MTN-Qhubeka kontroll for Hagen. Det sørafrikanske gjorde lenge et strålende opptrekk for nordmannen, men Hagen måtte starte spurten med drøyt 250 meter igjen.

Dermed ble det for tungt for rudsbygdingen, og Bouhanni stormet forbi ham og tok seieren. Samuel Dumoulin (Ag2r) ble andremann foran Sacha Modolo (Lampre-Merida). Hagen ble fjerdemann.

Artikkelen er levert av sykkelnettstedet www.procycling.no.