STEMPLES:  Erik Hagen (t.h) får kritikk etter å ha snakket om kampfiksing i russisk fotball. Foto: REUTERS/Alexander Demianchuk / NTB Scanpix
STEMPLES: Erik Hagen (t.h) får kritikk etter å ha snakket om kampfiksing i russisk fotball. Foto: REUTERS/Alexander Demianchuk / NTB ScanpixVis mer

Hagen stemples som «et svin som leter etter møkk» av russere

Røpet kampfiksing i Zenit.

(Dagbladet): Erik «Panzer» Hagen får gjennomgå i Russland, etter at han i går gikk ut og snakket om kampfiksing i russisk fotball.

Nordmannen sier at han og resten av Zenit-laget betalte en dommer for at de skulle vinne en e-cupkamp.

- Vi hadde noen vanvittige seiersbonuser i Europa, 12.000 dollar. Før kampen sier denne spilleren at hver av oss skulle gi 3000 dollar av bonusen til dommeren, slik at vi vant, sier Hagen til VG.

Hagen kom også med påstander om at dommeren var kjøpt og betalt i en rekke seriekamper - som blant annet førte til at St. Petersburglaget tok seiergull i 2007.

- Et svin Påstandene fra Erik Hagen har ikke falt i god jord hos russerne - der tydeligvis alle og enhver har en mening om Hagen og hans utsagn.

- Han er som et svin som leter etter møkk overalt, hele tiden, sier fotballagent Vladimir Abramov til Sovjetskij Sport.

- Det finnes mennesker som er tillitsvekkende med en gang, også utseendemessig, men det gjelder ikke for han, fortsetter fotballagenten, som ikke skjønner hvorfor Hagen gidder å dra dette opp etter så lang tid.

Han mener Hagen er ute etter å ta Russland fordi det er en «motegreie», på bakgrunn av at Europa er imot Russlands annektering av Krim.

Må være obs på nordmenn Norsk Tipping sier at de vil granske e-cupkampen som Erik Hagen snakker om.

En av de som går enda hardere ut mot den tidligere Zenit-spilleren er treneren til bandylaget Dinamo-Kazan, Vladimir Janko.

Janko mener man burde obs på nordmenn - etter at man lærte hva Anders Behring Breivik var i stand til.

- Nordmenn er et interessant folkeslag. Skal man ha de på laget, så må du være forsiktig, og de er helt forskjellige fra svensker og finner. Se på «Breivik-saken», hvem hadde forventet at det kunne skje i Norge, sier bandytreneren til Sovetskij Sport.