Haglstorm over Norway Cup

Se bildeserien fra Norway CupVærgudene var ikke nådige med verdens største fotballturnering i dag. Ekebergsletta ble tatt fullstendig på senga.

En voldsom haglbyge feide over Norway Cup ved 15.30-tida i dag. Rådene var dyre og gjemmestedene få når værgudene åpnet alle sluser over verdens største fotballturnering.

Solskinns-historie

Politiet kan ellers melde om rolige tilstander, til tross for at hele 27.000 spillere med foresatte inntar Ekebergsletta disse få, hektiske sommerdagene.-

- Det er for det meste barn som har kommet seg bort eller mistet noe. I går var det en som mistet lommebok med 3000 kroner, og den fikk vi inn senere på kvelden med alle pengene inntakt, forteller førstebetjent Dag Harald Drevsjø til Dagbladet.no.

- Det har ellers vært et par tilfeller av nasking og vi har også har utstedt tre bortvisningvedtak så langt for å holde uvedkommende som vil gjøre ugang borte fra sletta, sa Drevsjø.

Forbausende mange skader

Norway Cups eget feltsykehus har opplevd en uvanlig stor pågang. Det er til nå registrert godt over 230 skader, noe som er mer enn 100 mer enn på denne tiden ifjor.

Noe av forklaringen kan ligge i at fjorårets regnvær gjorde at spillerene var mer forsiktig, tror presseansvalig Viggo Røstvik ved Norsk Folkehjelp.

- Det er generelt veldig få alvorlige skader under turneringen. Det går for det meste i gnagsår og slagskader, men det er jo tross alt fotball vi snakker om, sier Røstvik til Dagbladet.no.

Han har to råd til spillere som vil slippe besøk på sykestua.

- Bytt cola og potetgull med vann og saltvannstabletter når sola steker som verst. Og for alle del, ikke spill kamp med nye fotballsko!

Rallyhelter og kjekke gutter

Venninnegjengen fra Rustad IL synes det er stor stas å møte rally-kjøreren Henning Solberg. Og jentene fra Skullerud er heller ikke i tvil om hvilket lag som har de kjekkeste guttene.

- Vål'enga, kommer det unisont fra 13-åringene som synes at Norway Cup er en utmerket mulighet for å bli kjent med nye mennesker.

Og sjekketipsene sitter løst.

- Det er bare å gå bort, si hei og spørre hvor de kommer fra, forteller Lise Knarbo Akselsen.

- Også late som man er interessert i fotball da, skyter venninnen Pernille Backen inn.

Lokal rydde-innsats

Bækkelags-guttene Martin Torp-Holte, Jørgen Jaquesson og Marius Svenningsen har Ekebergsletta som sin hjemmebane og synes det er litt rart å se sletta full av folk.

- Også er det jo vi som må rydde opp da, sier gutta furtent og bedyrer uoppfordret at jenter er det siste de er opptatt av.

- Det er jo uansett helt umulig å se om jentene er pene når de har på seg fotballdrakt, sier de før de slentrer videre. Ikke for å se på jentene selvfølgelig.

UFYSELIG: Plutselig handlet lite om fotball på Ekebergsletta.
DRYPP, DRYPP: Mange løp for å komme under tak.
RYDDEGJENGEN: Her er gutta som rydder på Ekebergsletta. Fra venstre: Martin Torp-Holte, Jørgen Jaquesson og Marius Svenningsen.
FLYKTER FRA HAGLET: Store mengder hagl ødela moroa på Norway Cup mandag.