Haglund bestemmer selv om han fortsetter som LSK-trener

Tar avgjørelsen i oktober.

BESTEMMER SELV: Magnus Haglund avgjør selv om han fortsetter som LSK-trener. Svaret får klubben i oktober.
Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix
BESTEMMER SELV: Magnus Haglund avgjør selv om han fortsetter som LSK-trener. Svaret får klubben i oktober. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpixVis mer

ÅRÅSEN (Dagbladet): Etter en vanskelig start på karrieren som Lillestrøm-trener, nyter Magnus Haglund nå stor suksess. Svenskens kontrakt med klubben fra Romerike går ut etter sesongen.

Nå bekrefter Haglund overfor Dagbladet at han bestemmer selv om han vil forlenge avtalen eller ikke.

- Jeg har en ensidig opsjon i kontrakten min. Den fungerer slik at hvis jeg vil fortsette, så fortsetter jeg, sier Haglund til Dagbladet.

Ikke bestemt seg Treneren, som er ønsket med videre av klubben, forteller at han vil ta avgjørelsen i oktober. Hvilke økonomiske muskler klubben vil gå inn i 2015 med, vil spille en viktig rolle i vurderingen.

- Først vil jeg se en oversikt over hva vi vil ha til rådighet. Familiesituasjonen min spiller også inn. Vi får se hva jeg kommer fram til, sier Haglund.

Sportsdirektør Torgeir Bjarmann bekrefter samtidig at han har fått beskjed fra styret om at det vil bli ytterligere innstramminger neste sesong.

- Det er snakk om noen millioner til neste år. Det er likevel ikke noe drastisk. Det skal vi klare, sier Bjarmann til Dagbladet.

Flere klubber er interessert Haglund har ikke videre lyst til å kommentere om en personlig lønnsforhøyelse, utover betingelsene som allerede er kontraktsfestet i opsjonsavtalen, må til for at han skal forlenge. Det er likevel ingen tvil om at Lillestrøm er i konkurranse med flere andre klubber.

- Det er en del klubber som ønsker å gå i dialog med meg. Det er det, sier Haglund, som tidligere har hatt suksess med svenske Elfsborg.

Han vil derimot ikke fortelle om om det er norske eller utenlandske aktører det er snakk om.

Ser muligheter Både Bjarmann og Haglund var naturligvis strålende fornøyd med tre nye poeng, i det som var en middels prestasjon hjemme mot FK Haugesund i dag. Før resten av runden er ferdigspilt, ligger laget foreløpig på en imponerende 3. plass på Tippeliga-tabellen.

Nå peker begge på kontinuitet i og rundt spillergruppen som en viktig faktor til lagets sportslige suksess. Den oppløftende sesongen gjør også sitt til at treneren ser muligheter for å løfte laget ytterligere.

- Det vi har gjort er en veldig stor prestasjon med tanke på de midlene vi har. Jeg ser mulighet til å fortsette å utvikle dette laget.

Svaret på om han griper den muligheten, kommer i oktober.