Haiket med dødslimoen - ble skutt

Ei jente (21) skulle egentlig gå fra nattklubben, men valgte i stedet å sitte på med limousinen - som like etter ble pepret med skudd.

(Dagbladet.no:) Politiet har fortsatt ikke pågrepet gjerningsmennene som i nyttårsnatta skjøt og drepte NFL-stjernen Darrent Williams (24) i Denver. Han satt i en limousin sammen med flere andre personer, og bilen ble pepret med minst 12 skudd.

En av de kvinnene som satt i bilen skulle egentlig ikke vært der.

Hun og en venn hadde planlagt å gå de seks kvartalene fra utestedet The Shelter til bilen deres, da de fikk et tilbud de ikke kunne motstå.

- Kastet seg ned

Noen av gjestene på nattklubben inviterte dem med i den innleide Hummer-limousinen, og de visste at en av dem spilte for Denver Broncos. De kjente ikke Darrent Williams fra før, men takket ja til å sitte på, skriver Rocky Mountain News.

Da de var ett kvartal unna parkeringsplassen hvor de hadde sin egen bil, suste kulene inn i limousinen. Williams ble drept momentant, en venn av ham ble lettere skadd og kvinnen (21) fikk en kule i hodet. Hun er ikke livstruende skadd.

- Det skjedde så fort at hun ikke skjønte hva som skjedde, sier faren til 21-åringen.

- Hun satt ved siden av Williams, og alle kastet seg ned på gulvet da det skjedde.

BLE SKUTT I HODET: En 21 år gammel kvinne satt i bilen og ble truffet i hodet. Hun overlevde skadene, men det er ikke sikkert legene tar sjansen på å fjerne kula. Foto: AP
BLE SKUTT I HODET: En 21 år gammel kvinne satt i bilen og ble truffet i hodet. Hun overlevde skadene, men det er ikke sikkert legene tar sjansen på å fjerne kula. Foto: AP Vis mer

Kan ha blitt reddet av telefon

Den 21 år gamle jenta var ved bevissthet hele tida. Hun ble fraktet til sykehus, hvor hun etter hvert fikk kontaktet foreldrene sine.

- Jeg er bare glad hun er i live, sier faren til lokalavisa.

Datteren hadde feiret nyttårsaften på flere nattklubber i byen, og de avsluttet kvelden på The Shelter. Der var de i 45 minutter, før hun og en venn fikk tilbudet om haik til sin egen bil.

Da de nærmet seg den fikk 21-åringen en telefon. Hun hadde problemer med å høre hva som ble sagt, og bøyde seg framover og holdt seg for det andre øret.

Det kan ha reddet livet hennes.

Plutselig ble vinduet bak henne knust, og hun trodde noen hadde kastet en stein mot limousinen. Men det var det ikke. Flere ruter ble knust og kulene suste inn i bilen.

Hun ble truffet i hodet, men kula gikk ikke inn i selve hjernen. Legene har fortalt familien at det kan hende de må la kula bli i hodet hennes.

Haiket med dødslimoen - ble skutt

Jakter på hvit sportsbil

Politiet jakter fortsatt på en hvit sportsbil som har blitt sett i forbindelse med skytingen.

De jobber også ut fra at det var en opphetet krangel på utestedet i forkant, og avhører involverte for å prøve å finne ut av om den kan ha vært foranledningen til skytingen.

Det er heller ikke brakt på det rene om Darrent Williams var «målet» for skytingen, eller om gjerningsmennene var ute etter noen av de andre i limousinen.

Det amerikanske fotballmijøet, og idrettsmiljøet i Denver generelt, er sterkt preget av drapet. Også flere NFL-stjerner fra andre lag i USA har kommet med støtteerklæringer. Flere venner av Darrent og andre Broncos-fans har etter drapet lagt ned blomster og tent lys på åstedet.

- Han elsket Denver Broncos. Han elsket å være en del av Broncos-familien, sier moren Rosalind Williams til Denver Post.

DREPT: Denver Broncos-spilleren Darrent Williams ble skutt og drept på nyttårsnatta.
GRANSKER ÅSTEDET: Politiet har sikret flere spor utenfor limousinen, men har foreløpig ikke pågripet noen gjerningsmenn.
I SORG: Venner og Broncos-fans har lagt ned blomster og tent lys på åstedet.