Hakekors-banner ble hengt opp på Lerkendal under cupkamp

- Dette virkemiddelet var åpenbart et bomskudd.

DEMONSTRASJON: Det var under kveldens kamp mellom Rosenborg og Tromsø at noen RBK-fans bestemte seg for å demonstrere mot NFF som beskyldte Kjernen for å ha rasistiske bannere under en kamp.
Foto: Ned Alley / NTB scanpix
DEMONSTRASJON: Det var under kveldens kamp mellom Rosenborg og Tromsø at noen RBK-fans bestemte seg for å demonstrere mot NFF som beskyldte Kjernen for å ha rasistiske bannere under en kamp. Foto: Ned Alley / NTB scanpixVis mer

(Dagbladet): Under cupkampen mellom Rosenborg og Tromsø på Lerkendal ble det hengt opp et banner med NFF som var formet som et hakekors.

NFF-flagget fikk ikke henge lenge på tribunen. Ifølge Adressa, som først omtalte saken, kom både politi og vakter til tribunen for å ta ned flagget. Politiet tok også en prat med de som sto bak stuntet.

Kjernen-talsmann Kenneth Kjelsnes tar avstand fra hendelsen.

- Dette er gjort av enkeltpersoner, og ikke noe Kjernen vil assosiere seg med. Det er nok ment som en reaksjon på beskyldningene fra NFF om at Kjernen skal ha hatt rasistiske symboler på flagg og bannere. Men dette virkemiddelet var åpenbart et bomskudd. Det ser ikke bra ut med hakekors på tribunen, sier Kjelsnes til Adressa.

Bakgrunnen skal ifølge Adressa være en delegat fra Norges Fotballforbund (NFF) som hevdet at han så rasistiske symboler på flaggene som RBK-supporterne brukte under en 16.mai-kamp.

Rosenborg tok en full gjennomgang av Kjernens flagg og bannere, men fant ingenting som kunne knyttes opp mot verken nazisme, rasisme eller fascisme. De fant kun flagg med Pilegrimsmerket og Fylkesmerket, som blir brukt av Kjernen for å vise at de er stolte av byen og fylket de kommer fra.

Selve kampen var preget av labert tempo. Danske Mike Jensen sendte trønderne videre med to scoringer. Tromsø reduserte ved et sleivspark av spissen Ondrasek, men kom aldri nærmere. Rosenborg er dermed videre til femte runde som trekkes senere i kveld.