SKANDALE: EM-kvalifiseringskampen mellom Italia og Kroatia ble overskygget av at et hakekors var tegnet inn i gressmatta før start. Her etterforsker politiet hendelsen etter kampslutt sent fredag kveld. Foto: REUTERS/Antonio Bronic
SKANDALE: EM-kvalifiseringskampen mellom Italia og Kroatia ble overskygget av at et hakekors var tegnet inn i gressmatta før start. Her etterforsker politiet hendelsen etter kampslutt sent fredag kveld. Foto: REUTERS/Antonio BronicVis mer

Hakekors-skandalen: - Dette er sabotasje og en forbrytelse

Kroatia beklager.

Kroatia - Italia 1-1

(Dagbladet): Toppkampen i Norges gruppe, gruppe H, ble i går spilt foran tomme tribuner i Kroatia etter tribunebråk ved gjentatte anledninger i EM-kvalifiseringen.

Men også denne gangen ble kampen overskygget av noe som ikke har noen ting med fotball å gjøre. Et hakekors var nemlig synlig på gressmatta i Kroatia.

Presidenten i det kroatiske fotballforbundet (HNS) var rasende. I natt beklaget de også hendelsen.

- Dette er sabotasje og en forbrytelse. Vi forventer at politiet identifiserer de som har gjort dette. Det er en skam, ikke bare for HNS, men for hele Kroatia, sier Tomislav Pacak, pressetalsmann for HNS, ifølge BBC.

Beklaget Det ble tidlig oppdaget at et hakekors var enten malt eller klippet inn i gresset på Gradski stadion, der kampen ble spilt. Uefas utsendte representanter ble gjort oppmerksomme på det allerede i første omgang, og inspiserte banen i pausen. Tegnet ble også forsøkt dekket over, uten at det hjalp stort.

- Så vidt vi vet, ble symbolet risset inn på banen mellom 24 og 48 timer før kampen, slik at det kunne være synlig under kampen. Vi unnskylder overfor fansen som så kampen på TV, vi unnskylder overfor begge lag og våre gjester fra Italia, fortsetter Pacak.

Kroatia vil trolig straffes for denne hendelsen. Allerede er de altså pålagt å spille for tomme tribuner, og da venter trolig en strengere straff. Hva dette vil ha å si for stillingen i Norges gruppe, er fortsatt ikke sikkert.