Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Håkensmoen fikk fem tonn sirup

Belønningen kom i dag.

Under OL i Torino måtte Bjørnar Håkensmoen tåle mye kjeft for den svake norske langrennsinnsatsen. I dag fikk den tidligere sportssjefen sin søte hevn - i form av fem tonn kanadisk lønnesirup.

Under de olympiske leker i Torino ble nemlig Bjørnar Håkensmoen folkehelt i Canada fordi han ga Sara Renner en ny stav under lagsprint-finalen for kvinner. Canada ble nummer to, mens Norge måtte nøye seg med fjerdeplass. Onsdag fikk den 37 år gamle tidligere sportssjefen belønningen for sin gode sportsånd - nemlig fem tonn med kanadisk lønnesirup.

- Det var naturlig for meg å gjøre det jeg gjorde. Alle burde ha gjort det. Det var rett og slett en reflekshandling, men responsen har vært helt utrolig, sa Håkensmoen da han mottok den søte gaven under en seremoni i Oslo onsdag.

I Canada er lønnesirup meget populært, og folk over hele landet kjøpte sirupen for å hedre 37-åringen. Totalt kom det inn nesten 7500 flasker med lønnesirup.

- Den er søt og litt uvanlig for oss nordmenn. Det er greit en gang i blant, men ikke fem ganger om dagen, uttalte Bjørnar Håkensmoen under seremonien.

Den tidligere sportssjefen har nå gitt lønnesirupen til et godt formål, og den skal etter hvert deles ut til passasjerene på Hurtigruta.

(ANB)

SIRUP-BELØNNING: Bjørnar Håkensmoen og den canadiske ambassadøren Jillian Stirk sammen med 7400 bokser lønnesirup. Alle foto: SCANPIX
SIRUP-BELØNNING: Bjørnar Håkensmoen og den canadiske ambassadøren Jillian Stirk sammen med 7400 bokser lønnesirup. Alle foto: SCANPIX Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media