Håkon (19) imponerte foran United-speideren

Håkon Evjen herjet med Strømsgodset. På tribunen satt både Manchester United og Manchester City.

TALENT: Håkon Evjen var i fyr og flamme i Bodø/Glimts seier. Foto: NTB Scanpix
TALENT: Håkon Evjen var i fyr og flamme i Bodø/Glimts seier. Foto: NTB ScanpixVis mer
  • Strømsgodset - Bodø/Glimt 1-3 (1-2)

Bodø/Glimt har vært årets overraskelse i Eliteserien, og årets komet for gultrøyene har vært Håkon Evjen.

Mandag kveld skinte 19-åringen igjen. Han scoret begge målene i Glimts borteseier på Marienlyst, og det første var en praktscoring. Evjen mottok ballen inne i 16-meteren, dro en frekk «Zidane-finte», og avsluttet mellom beina til keeperen og i mål.

- Et mesterverk, utbasunerte Eurosports kommentatorer. 14 minutter seinere i andre omgang, doblet han ledelsen.

Tenåringen mottok et innlegg fra venstrekanten i feltet. Han la ballen til rette med det første touchet, og banket den i nettet med det andre. På tribunen satt Manchester United og Manchester City.

- Artig at folk vil se på det, men ikke noe skjer før det skjer. Jeg ser fram til å spille de neste kampene her (i Glimt), sa Evjen til MAX etter kampen.

Nysigneringen Moses Dramwi Mawa reduserte for Godset på overtid, men like etter økte Amor Layouni til 1-3 for bortelaget fra nord. Dermed ble Strømsgodsets rekke uten seier forlenget til sju kamper.

Drømmer om toppklubber

Evjen har kamper for samtlige aldersbestemte landslag fra G15 til U20. Neste steg er U21-landslaget - en oppgave mange mener han er klar for allerede.

I Eliteserien i år har det blitt seks scoringer for midtbanespilleren, som er spådd en lovende karriere på toppnivå. Under kveldens kamp satt Manchester United-speideren Tommy Møller Nielsen på tribunen. Dansken kan umulig ikke ha blitt imponert over Bodø/Glimts unge stjerne. Manchester City skal også ha vært til stede, ifølge Eurosport.

- Jeg vil spille i en av de beste ligaene i verden, fortalte Evjen til Dagbladet tidligere i sommer.

Han bekreftet samtidig at han er Manchester United-fan.

- La Liga i Spania. Eller Premier League i England. Det ville vært fint. Eller Serie A i Italia. En av de tre. Men jeg må nok først til et annet land, før jeg kan ta siste steget, sa han om sin egen framtid.

Skryt fra legenden

Harald «Dutte» Berg er blant dem som har merket seg Evjens talent. Under Dagbladets intervju med 19-åringen, kom legendariske Berg bort og skrøt av Glimt-unggutten.

- Håkon har virkelig klart å få opp øynene på oss som følger Glimt. På ett år er han blitt en voksen spiller. Likevel har han tida foran seg.

- Ser du noen av egenskapene til dine egne sønner i Håkon?

- Nei, Håkon er en annen type. Han er jo en avslutter, sier «Dutte» og humrer over egen nedsnakking av egne sønner.

- Når du har en spiller som Håkon i stallen, så må du som trener nesten bare si: «Hvor har du lyst til å spille?». Man må dyrke sånne som Håkon. Og det har Glimt fått til.

Les hele intervjuet her:

Medalje og nedrykk

Det var Glimt som hadde de største sjansene i Drammen, og Strømsgodset klarte aldri å true gjestene fra Nordland i nevneverdig grad.

Glimt ligger nå på 2.-plass i Eliteserien, og har gode muligheter til å ta medalje med den formen de viser for øyeblikket.

For Godset går det verre. De ligger aller sist, og har ikke vunnet på sju kamper. I sommer har de hentet flere spillere, og fem av de startet kveldens kamp. Mawa noterte seg for scoring i debuten, men det var ikke nok for en klubb i krise.

Harald «Dutte» Berg måtte begrave sin egen sønn tidligere i sommer: