Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Håkon Foss, MMA-fighter

Håkon skal slåss med ny oppskrift i kveld: - Nå skal jeg kose meg

- Presset jeg la på meg selv gjorde meg dårligere.

AVSLAPPET: Håkon Foss mener to nederlag etter hverandre kom av at han følte for mye på presset rundt seg selv. Foto: Kristin Svorte
AVSLAPPET: Håkon Foss mener to nederlag etter hverandre kom av at han følte for mye på presset rundt seg selv. Foto: Kristin Svorte Vis mer

(Dagbladet): Håkon Foss (31) har funnet ut av hvordan han skal få ut det beste av seg selv i MMA-buret.

Han skal kose seg.

Lørdag kveld går han sin første kamp etter at han tapte sine to siste kamper i 2017.

Nederlag som har irritert ham og fått ham til å gå runder med seg selv.

- Det var mitt første år som helprofesjonell etter at jeg sa opp heltidsjobben. Og det ble nok for mye press jeg la på meg selv. Jeg ville oppfylle ønskene til sponsorene og vennene mine for hardt. Det gjorde nok igjen at jeg bandt meg i kampene. Dette har jeg gjort noe med, smiler Håkon Foss.

Han tror han er blitt en bedre fighter av det. At han letter på presset og tanken på å komme seg raskest mulig til UFC, verdens toppliga.

- Jeg tenker at det blir et par år til i Cage Warriors. Så får vi se hvor ferden bærer. Selvfølgelig ønsker jeg meg en plass i UFC jeg også. Men jeg er blitt mer tålmodig, sier Håkon Foss.

Elsker sporten

Han sier han koser seg med hver dag.

- Jeg elsker sporten. Jeg har det gøy og har fått et riktig fokus. Før skulle jeg bare vinne og hadde alt fokus der. Det var feil bruk av energi, sier Håkon Foss.

Håkon Foss er ikke med på at lørdagens kamp mot den engelske superveteranen Jack Mason er en skjebnekamp etter de to nederlagene.

- Jeg ser ikke på det slik. Men det sier jo på en måte seg selv at en seier bringer meg på rett kurs igjen. Et tap vil sette meg ytterligere tilbake. Det vil være tøft, absolutt. Men det finnes fightere som har tapt fire-fem kamper på rad, men som likevel har greid å snu det og kommet tilbake, sier Foss.

Han har brukt tiden riktig, mener han etter det siste nederlaget for Jamie Richardson 16. september i fjor.

Gikk i veggen

- I fjor var min første sesong som helproffesjonell. At jeg plutselig bare var en fighter og ikke hadde en jobb ved siden av. Jeg gønnet på i trening. Man kan gå i veggen av det. Jeg satte for stort press på meg selv. Prosessen har vært lærerik, sier Håkon Foss.

Han mener han starter på ferden tilbake på rett spor lørdag kveld.

Han går inn i buret i Lisebergshallen i Gøteborg i stevnet Cage Warriors 93 mot Jack Mason, en fyr som har vært i bur noen ganger før.

Engelskmannen har gått hele 46 kamper. Han har vunnet 29 ganger, tapt 16 og gått en uavgjort.

Mason har ikke vært i aksjon etter at han tapte 16. juli 2016 mot Jason Radcliffe.

Mason har tapt sine to siste kamper på knockout etter knespark.

Det vet Håkon Foss godt. Før han går i gang med kosestunden i buret.

- Jeg tror jeg vinner på tko (teknisk knockout) med kne til hodet i andre runde, sier Håkon Foss.P

Hele stevnet vises på Viaplay Fighting fra kl. 18.30.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media