Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Håkonsen boikotter OL i 2002

Snowboardlegenden Terje Håkonsen har allerede bestemt seg for å boikotte OL i Salt-Lake City i år 2002. Håkonsen holdt seg også unna OL i Nagano i 1998.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Avgjørelsen kommer fra Terjes sponsor Burton snowboards. Selskapet har ved flere tidligere anledninger vært kritiske til IOC.

Håkonsen gjorde seg selv til et hett diskusjonsobjekt da han i 1998 boikottet de olympiske Leker i Nagano. Terje var da gullfavoritt.

Boikotten kom som en reaksjon på det at det internasjonale skiforbundet, FIS, var blitt tildelt ansvaret for uttaket og arrangementet av snowboarddelen av OL.

- Mafia

Håkonsens OL-boikott kommer som en konsekvens av de pågående korrupsjonsskandalene i IOC.

- Avsløringene bare forsterker mitt inntrykk av IOC som en korrupt organisasjon og at medlemmene har mye felles med mafiaen, melder snowboardstjernen.

Også IOC-sjefen sjøl får også refs av snowboardlegenden.

- Samaranch kommer bare til å sparke en masse mennesker, for å sette seg selv i et godt lys, selv om alle vet at han selv er en del av korrupsjonen.

Respekt

- Vi respekterer Terjes avgjørelse, sier presidenten i Norges snowboardforbund Jørn Torjussen.

Han påpeker at Terje er den eneste snowboarderen i verden som er i posisjon til å gjøre dette. For de fleste snowboarderne er OL en gylden mulighet til å markedsføre seg selv, i tillegg til at de synes det som morsomt å være med.

Kritikk

Eier og grunnlegger Burton snowbards, Jake Burton Carpenter, var også en av de sterkeste kritikerne av at IOC gav FIS kontrollen over snowboard i OL.

- Dette er som å gi hockey kontrollen over kunstløp, fordi begge øvelsene foregår på is, var hans kommentar til avgjørelsen.