Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Håkonsen dropper OL

Terje Håkonsen (23) har bestemt seg: Han ønsker ikke å delta i Nagano-OL i februar. Norges Snowboardforbund fikk i dag beskjed om at verdens mest hyllede snowboardkjører ikke vil være med i vinterens gigantarrangement i Japan.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Generalsekretæren i Norges Snowboardforbund, Theodor Olsen, sier til Dagbladet :på nettet at Håkonsens beslutning blir tatt til etterretning.

- Jeg personlig synes det er litt moro at Terje ikke vil delta - at han ikke vil legge seg under OL-kulturen, sier Theodor Olsen.

Han mener Håkonsens frafall viser at snowboardkulturen er noe for seg selv - en slags motkultur til den etablerte idrettsverdenen med OL og IOC i spissen.

Terje Håkonsen - av de aller fleste sett på som verdens beste snowboardkjører - har lenge kritisert OL-kulturen i meget sterke ordelag. Nå har han tatt konsekvensene av sine ord - og trukket seg fra hele arrangementet. I dag møtte han ikke opp til FIS-kvalifiseringen i sveitsiske St. Moritz. Deretter ringte han snowboardforbundet og ga beskjed om at han ikke ville være med i OL.

- Vi mener vi kommer til å stille en meget sterk norsk tropp i Nagano, selv om ikke Håkonsen deltar, sier OL-landslagets teammanager Steinar Arvesen i en kommentar fra snowboarforbundet.

Flere vil trekke seg

Generalsekretær Olsen tror en rekke andre såkalte ISF-kjørere vil komme til å holde seg unna Nagano etter at Terje Håkonsen har bestemt seg for å si nei til OL-deltakelse.

- Det er Terje de beste kjørerne vil vinne over. Nå tror jeg ISF-kjørerne vil tenke seg om: Er OL-tittelen verdt noe når Terje ikke stiller?, spør generalsekretær Olsen.

Han viser til at kjørere som Daniel Franck, amerikanske Todd Richards (nr. 7 i verden) og sveitsiske Fabien Rohrer (ranket som nummer én i verden) med stor sannsynlighet vil holde seg unna OL.

- Jeg tror også enda flere av verdens beste snowboardkjørere vil holde seg unna OL etter Terjes beslutning, sier Olsen til Dagbladet :på nettet.

Ta også en titt på Dagbladets :snowboardsider.Her finner du masse saker om Terje Håkonsen, Daniel Franck, hvordan velge riktig brett...

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!