Håkonsen har slått verdensrekorden!

Trodde ikke det var mulig i Arctic Challenge i år.

(Dagbladet.no): Snowboardkjøreren Terje Håkonsen (32) slo fredag verdensrekorden for høyde i en quarterpipe.

Det melder The Arctic Challenge.

Håkonsens årlige snowboardarrangement går nå av stabelen i Holmenkollen og nå har han selv slått rekorden på 9,35 meter.

Håkonsens nye verdensrekord er på 9,8 meter.

Sist i 2001

Også den gamle ble satt under et Arctic Chellenge-arrangement i Holmenkollen i 2001, av finnen Heikki Sorsa.

Presseansvarlig for TAC, John Harald Knutsson, har stor tro på at rekorden vil bli slått en gang til i løpet av denne helgen.

- Vi har hatt jevn god kjøring med hopp på mellom 8 og 9 meter så jeg ser ikke bort fra at Håkonsens rekord i dag kan bli slått opptil flere ganger i løpet av helgen.

TRODDE IKKE DET VAR MULIG: med en 9.8 meter air slo Håkonsen i dag den gamle verdensrekorden i quarterpipe i Midtstuen i Oslo. Det blir kanskje ikke siste gang i løpet av helgen. Foto: SCANPIX
TRODDE IKKE DET VAR MULIG: med en 9.8 meter air slo Håkonsen i dag den gamle verdensrekorden i quarterpipe i Midtstuen i Oslo. Det blir kanskje ikke siste gang i løpet av helgen. Foto: SCANPIX Vis mer

Andre sterke kandidater til å slå Håkonsen i Midtsuen i helgen er blant annet amerikanske Pat Moore, som har gjort en sterk kjøring i dag, samt norske Kim Rune Hansen.

Verken Håkonsen eller fjorårets vinner, Henning Martinsen, hadde i forkant tro på at noen ny verdensrekord ville bli satt under Arctic Challenge.

- Nei, det tror jeg kan bli vanskelig. Alt må være perfekt for at det skal skje, både snø, pipen og lysforhold. Akkurat nå sliter vi med flatt lys, sa Håkonsen til NRK-sporten i går kveld.

- Jeg ville ikke satsa pengene mine på det nei. Skulle hatt gode odds i hvert fall, svarte fjorårets vinner Martinsen på spørsmål fra Dagbladet.no om han trodde det ville bli satt ny rekord i helgen.

HØYT: Akkurat nå går Arctic Challenge av stabelen i Holmenkollen.