Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Håkonsen kjører VM

I går ettermiddag hadde Terje Håkonsen lovet sin brettprodusent et klarsignal for VM. Det gjorde han ikke, men Dagbladet vet at den tredobbelte verdensmesteren stiller i Val di Sole. - Ja, det gjør han, sier Håkonsens advokat Arne Steen.

MORTEN PEDERSEN

Da Dagbladet kontaktet VM-arrangørene og pressetalsmannen for den europeiske utgaven av ISF i går formiddag var det ingen som visste noe om Terje Håkonsens VM-deltakelse. Det eneste de sa, var «vi har hørt at han har lyst - vi håper han kommer». # Og da vi ringte Team Burton i Innsbruck, fikk vi beskjed om at Håkonsen skulle gi beskjed per e-post klokka 17.00. Da klokka ble 19.00 i går kveld, var det ingen i Innsbruck som gadd vente lenger.

Image og livsstil

Og sånn er Håkonsen, han driver med sitt.

Passer det, så passer det - ferdig med det.

Søndag passet det ikke i Crested Butte, Colorado. I en av de få konkurransene som stemmer med Terje Håkonsens image og livsstil - de årlige Extreme Games i Amerika - ga han blaffen på grunn av været. For i en half-pipe hvor vinden blåste i stormkast oppover, og snøen føyket inn og bremset alle forsøk på luftige og akrobatiske svev, nektet Håkonsen å starte.

Skal han kjøre snowboard, så skal han kjøre snowboard. Ikke brøytebil.

Terje Håkonsens sponsorer og velgjørere bryr seg ikke med at gutten er den fabrikkjøreren i verden som starter i færrest konkurranser. Så lenge han kjører i deres klær og på deres brett, får han lov til å gjøre akkurat som han vil. Og derfor er det bortimot umulig å holde sporkontakt med det norske brettesset.

Når han ikke er hos en kamerat i Lake Tahoe, Nevada, er han kanskje i Alaska, på Fiji, på Hawaii eller...hjemme?

- Terje trener hele tida på nye ting, sier Håkonsens advokat og økonomiske rådgiver, Arne Steen. - Det er det han prioriteter og bruker tida si på. Men VM er viktig fordi en verdensmester bekrefter sin overlegenhet.

- Det er det som teller.

Den aller største

For ISF-arrangørene er det viktig at Terje Håkonsen kommer til Italia. Som tredobbelt verdensmester er han den aller største. Og derfor bryr man seg ikke med at gutten ikke holder de påmeldingsfrister som gjelder.

Så lenge Terje Håkonsen rekker start kan, han kjøre hvor han vil. # VM-KLAR: Terje Håkonsen stiller i VM i Italia. - VM er viktig fordi en verdensmester bekrefter sin overlegenhet, sier hans advokat til Dagbladet. # Foto: TORE BERGSAKER

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling