Håkonsen-premiere for 5000

Fredag møtte over 5000 mennesker opp da Terje Håkonsens nye film «The Haakonsen Faktor» ble presentert i California. Som de første i Europa så Dagbladet filmen i går.

Telemarks-gutten er garantert den eneste nordmann som lokker tusenvis av amerikanske ungdommer til å se film om seg sjøl. Han var til stede da filmen ble presentert på USA-markedet før helga.

I kveld vises snowboardlegendens siste produkt for publikum på utestedet Mezzo i Oslo. Dit kommer ikke Håkonsen. Han dro rett fra California til Hawaii for å surfe.

Det er ikke mye Terje Håkonsen sier i oppfølgeren til «Subject: Haakonsen» fra 1997. Men det han sier kommer fra hjertet. Slik innleder han:

- Når du kjører i fjellet kan du ikke alltid bestemme selv. Fjellet bestemmer.

Derfra får vi en 20 minutter lang rytmisk hyllest til fjellet, snowboard og de sikre valgene. Tidligere halfpipeproff Thomas Nordby har fått i oppgave å vise filmen i flere norske byer: Oslo, Lillehammer, Bergen, Hamar, Trondheim og Stavanger. Videofilmen legges ut for salg om to-tre uker.

En viktig sekvens er lagt til Trysil-fjellet der Terje og Daniel Franck i vinter gikk sammen om å lage verdens største halfpipe. Her får vi se Håkonsen fly fire meter til værs.