Håkonsen refser sponsorguruen

Hardt ut mot Jacob Lund.

Snowboardstjernen Terje Håkonsen går hardt ut mot sponsorguru Jacob Lund, etter uttalelsen om at uorganisert idrett ikke har noen egenverdi.

I fredagens utgave av SportMagasinet sier sponsorsjefen i DnB NOR Jacob Lund at det er verdiløst å være uorganisert idrettsutøver, og at det er vanskelig å samarbeide med snowboardkjørere. Dette provoserer Håkonsen, en av verdens største snowboardstjerner.

-  Jeg tror ikke han helt vet hva han prater om. Det er rett og slett frekt å si at vi er vanskelig å jobbe med. De som støtter oss har i hvert fall ikke uttrykt noe misnøye med det.

-  Håpløs retorikk

Håkonsen, som har hatt de samme sponsorene i 16 år, mener det ikke er vanskeligere å forholde seg til snowboardkjørere enn andre idrettsutøvere.

-  Vi stiller i høyeste grad opp for våre sponsorer, men vi velger sponsorer vi kan gå gode for. På noen måter er kanskje snowboardere annerledes enn andre, og noen er kanskje sære, men Lund setter alle i samme bås - og det er feil, forklarer Håkonsen.

Det er ikke bare Håkonsen som reagerer med sinne på Lunds utsagn. Heller ikke daglig leder i The Arctic Challenge Henning Andersen forstår problemet med å være uorganisert.

-  Retorikken hans er håpløs. Hva er viktigst, at 100 organiserte curligspillere holder på eller at 200 000 ungdommer kjører brett? Med tanke på overvektsproblemene blant unge i dag, tror vi i hvert fall helseministeren er positiv til idretten, sier Andersen.

-  Det å bare blåse av en idrett som er så stor på grasrotnivå, synes jeg rett og slett er ganske hovent, legger han til.

Uvitende

Lund mener det er små nisjemerker som satser på fjortiser som ønsker å sponse snowboarderne.

-  Dette oppfatter jeg som nedlatende, og jeg vet ikke akkurat om man kan kalle Sony Ericsson, Volvo, Oakley eller NBC små akkurat. Jeg syns det skinner igjennom at det er verdisettet i idretten han har problemer med, sier Andersen.

Snowboardforbundet har dårlig økonomi og som andre idrettsutøvere, er snowboardkjørere avhengig av sponsorer. Andersen ser ingen grunn til å forskjellsbehandle snowboardere, og tror kanskje ikke Lund vet så mye om idrett.

-  Størrelsen på lommeboka og mengden med majones du har på brødskiven gjør deg ikke til aktør i idretts-Norge. Lund driver med synsing og føling om alt som om han skulle være leder i idrettsforbundet.

PROVOSERT: Snowboardstjernen Terje Håkonsen reagerer kraftig på påstandene fra Jacob Lund om uorganiserte utøvere og samarbeidsvanskelige snowboardere.
SPONSORSJEF: Jacob Lund