Håkonsen-show

De vel tusen personene som var i Trysil i går fikk se et snowboardshow de seint vil glemme. Med Terje Håkonsen og Daniel Franck i spissen, boltret verdens beste snowboardere seg i en av verdens største halfpiper.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Perleværet dannet en perfekt ramme rundt demonstrasjonsrennet - regissert verdensmestrene Daniel Franck og Terje Håkonsen.

Og de som har gått rundt å spekulert på hva som har skjedd med Terje Håkonsen i det siste fikk nok svar på de fleste av sine spørsmål i går.

Poenget er at Terje trenger en stor og vellaget halfpipe for å få tatt ut sitt aller beste. De man har hatt i verdenscupen i de siste årene har vært små og dårlige, derfor har ikke snowboardlegenden kjørt verdenscup, som han sa til Dagbladet mandag.

Fremdeles kreativ

Men denne halfpipen passet han til de grader. Resultatet var at vi fikk se en Håkonsen som virkelig fikk utfolde seg på brett, og da er Terje best.

Han kjørte ekstremt høyt, samtidig som han viste at han kan alle tricksene i boka. Tricks akkumulert etter å ha vært med på verdenstoppen i 8-9 år. I tillegg til at han har vært en av hovedmennene bak å bringe halfpipekjøring dit den er i dag.

Vilt

Og mye tyder på at han har tenkt å ta det flere skritt videre. Selv om «900'alley-oop McTwist« ikke sier alle så mye, så er det for snowboarding det samme som å score mål fra midtbanen i fotball - helt vilt.

Trickset er ekstremt vanskelig, og når det i tillegg utføres med en slik eleganse og høyde som bare Terje kan, håper vi det ikke blir lenge til vi får se ham kjøre igjen. Som en katt smøg han seg nedover den fem meter høye halfpipen i Trysil, og lå rundt seks meter over kanten på det høyste.

Ny standard

Men i følge Håkonsen selv kunne halfpipen vært ennå større.

- Det var en råbra dag her oppe på Trysil, men for meg kunne halfpipen ennå vært en meter høyere, noe som nok ville skapt problemer for en del kjørere som allerede viste respekt for den høye farten en man får i en så stor halfpipe, melder Terje.

Men ellers var snowboardlegenden fornøyd med arrangementet.

- Det funket som vi hadde håpet. Dette bør bli den nye standarden på halfpiper, sier han, og antyder at han kan tenke seg å kjøre flere renn hvis så skjer.

Terje og Daniels ide med demorennet var å vise hvordan de mener et renn bør arrangeres, da spesielt med tanke på halfpipestandarden.

Franck på høyden

Daniel Franck kjørte også som en villmann i monsteret av en halfpipe. Tross en liten ankelskade viste han at han også kan kjøre snowboard opp mot Terjes nivå. Og en skadefri Franck ville nok ha matchet høyden til Håkonsen mente flere.

Løpere som sveitsiske Michi Albin, Joni Malmi fra Finland og kanadiske Trevor Andrew var også med på å ta pusten fra tilskuerne. Og var nybakte skandinaviske mester i halfpipe Kim Christiansen viste at han absolutt har noe i verdenseliten å gjøre.

Kjørerne leverte et show med kjøring av en kvalitet det kan bli lenge til man får se igjen i Norge.

ALENE:</B> Det var ikke mange ledige stunder for Håkonsen i går. Det var ingen tvil om hvem folket ville se på Trysil.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer