Håkonsen svever fremdeles høyest

Legenden Terje Håkonsen påminte alle om hvem som er best når det kommer til stil og høyde på brett.

DAVOS/SVEITS (Dagbladet.no): På en av verdens største quarterpiper viste OL-bronsemedaljist Kjersti Buaas (25), legenden Terje Håkonsen (32) og Henning Marthinsen (23) at norske snowboardere er blant de beste i verden.

Høytsvevende Buaas

I dagens «highest air session» i den 6-stjerners prestisjetunge Ticket To Ride (TTR) konkurransen O`Neill Evolution, ledet Kjersti Buaas (25) i kvinneklassen til siste minutt.

Men hun endte til slutt på en god 2. plass bak Lisa Filzmoser, med sin 3,2 meter høye backside air over den ti meter høye quarterpipen.

Også i går viste hun i superpipen hvorfor hun vant bronse i OL. Med en enorm frontside air, gikk trønderen av sted med soleklar seier.

I selve quarterpipe konkurransen i kveld dro hun på med en diger method air i første runde, og fulgte opp med en 3,2 meter høy backside air i 2. run. Etter tredje run, havnet hun til slutt på 3. plass bak TTR-lederen Jamie Anderson (16) og Lisa Filzmoser (23).

To seire på 48 timer

En time senere var det mennenes tur i quarteren. I gårsdagens highest air-konkurranse i superpipen, lå Håkonsen og halfpipe-verdensmester Antti Autti (21) hakk i hæl hele kvelden.

SEIER: Terje Håkonsen vant med en 4,8 meter høy backside air. Foto: Roger Hjelmstadstuen
SEIER: Terje Håkonsen vant med en 4,8 meter høy backside air. Foto: Roger Hjelmstadstuen Vis mer

Med bare ett minutt igjen av jam sessionen, vant Håkonsen med en 4,8 meter høy backside air.

I kveld tok han reprise. Under semifinalen, med en fart på over 80 km/t, dro Terje Håkonsen en 7,2 meter høy backside method air. Med det beviste Håkonsen nok en gang at han fremdeles fortjener legende-statusen.

Til vill jubel fra tilskuerne, ble han kåret til vinner av «highest air» andre dag på rad. Foran finnen Antti Autti, og den nye freestyleguruen, sveitsiske Nicolas Müller (25).

Saken er biff

I sitt første run i semifinalen, dro Håkonsen en diger og kattaktig method air, etterfulgt av en perfekt landet backside 540 mute. Siste run leverte han nok en perfekt og steinstødig landet McTwist, noe som ga han en finaleplass som nr.8.

Men i finalen gjorde han det ikke like bra. Ustødige landinger ga plass for den yngre garde, som blant andre norske Henning Marthinsen.

Marthinsen, som vant foran Terje i quarterpipe-konkurransen The Arctic Challenge i fjor, endte som nummer to i gårsdagens kvalifisering med en backside 540. I dagens finale fulgte han opp med en ren backside 900 - trikset som ga han seieren i Arctic Challenge.

Det ga han en foreløpig 2. plass, men selv etter en enorm backside 720 med perfekt landing, måtte han ta til takke med en god 4. plass, kun ett poeng bak bak Kevin Pearce (USA) og Antti Autti (FIN).

Nicolas Müller fra Sveits stakk av med overlegen seier og 10 000 USD etter to perfekt utførte, enormt høye og stødige McTwists.

I SVEVET: Kjersti Buaas.