Håkonsen vil ikke ha henne

Snowboardkjørereren Terje Håkonsen inviterer ikke Norges mest kjente kvinnelige brettkjører. Han liker ikke stilen til Stine Brun Kjeldaas.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Sammen med Daniel Franck arrangerer Terje Håkonsen brettkonkurransen Arctic Challenge. Hit inviterer de to brettkjendisene verdens beste 24 snowboardere - i hvert fall etter deres smak. Kongsberg-jenta Stine Brun Kjeldaas, Norges mestvinnende kvinnelige kjører, er ikke med her.

- Hun er ikke invitert. Vi satte opp tre jenter vil liker stilen til. De kjører litt som gutta: Aggressivt, og med høye hopp. Stilen til Stine passet ikke. Hun er mer en konkurransekjører innen FIS/ISF-formatet, sier Håkonsen til NTB.

Stine Brun Kjeldaas leder for tiden verdenscupen sammenlagt. Hun tok sølv i OL i Nagano i 1998, og har vunnet en rekke renn både i ISF og FIS-regi.

Stopper utviklingen

Arctic Challenge fungerer etter invitasjonsprinsippet. Det står derfor utenfor de to konkurrerende snøbrettorganisasjonene ISF (det internasjonale snøbrettforbundet) og FIS (det internasjonale skiforbundet).

Som Håkonsen selv helst vil gjøre det.

- I forbundene skal man kjøre standardisert. Det stopper utviklingen av sporten. Vi vil vise hva man faktisk kan gjøre og hvor gøy det kan være, sier Håkonsen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer