Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Håkonsens nei spiller ingen rolle

- Vi kan ikke la oss affisere av dette. Terje Håkonsens nei til å delta i OL er overhodet ikke til skade. Det sier Jan Staubo, medlem av den Internasjonale Olympiske Komite (IOC).

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Staubo mener det ikke gjør noen verdens ting at vårt kanskje fremste gullhåp i OL, snowboard-esset Terje Håkonsen, ikke stiller opp i Nagano.

Jan Staubo har godt over 30 år bak seg blant de aller høyeste herrer i den olympiske bevegelse. Terje Håkonsen har betegnet dette miljøet som den rene mafia-klubb. Han er sterkt kritisk til arrangementet, og ønsker ikke å bidra til å fremme OL med sin egen deltakelse.

- Hva har du å si til denne kritikken, Staubo?
- Olympisk idrett er ingen mafiaaffære. For øvrig så får folk følge spillereglene og fremme kritikk gjennom sine egne forbund.

Uten betydning

- Har du noen som helst forståelse for Håkonsens OL-boikott?
- Folk får gjøre det de selv mener er riktig.

- Er det ikke litt synd for OL at en av de aller beste utøverne ikke stiller opp?
- Håkonsens nei har ingen betydning for den olympiske idh og tanke. Hans nei vil ikke få noen betydning utover akkurat den idretten han selv representerer. Og den kjenner jeg veldig lite til.

- OK at han uteblir

- Er Håkonsen ei urokråke det er godt å slippe og ha i Nagano-OL?
- Vel, vi i IOC er ikke så glad i at utøvere kritiserer arrangementer de selv skal delta i. Slik sett er det helt ok at han uteblir.

- Som Norges fremste representant - synes du at snowboard har noe i et OL å gjøre?
- Det vil jeg ikke uttale meg om. Generelt sett er det farlig dersom OL tar opp i seg alle mulige slags idretter som ikke er representert i de land og kontinenter som er tilsluttet av den olympiske bevegelse.

- Synes du snowboard er litt for smalt til å være OL-gren?
- Har du noen gang stått på snowboard? Det har ikke jeg. Men jeg må innrømme at jeg har sett det. Og det var morsomt, sier han.

Norsk etterfølger

Staubo planlegger å gå av som IOC-medlem under Nagano-lekene. Han har for lengst tenkt ut hvem han ønsker som sin ettrerfølger.

- Jeg kan ikke si hvem det er. Dette er en intern affære, som jeg selv ikke avgjør. Men la meg si det slik: Jeg håper at jeg skal få en etterfølger fra Norge.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!