Håland ber om hjelp

Alf-Inge Håland har koblet inn spillerforeningen etter avskjedigelsen i Manchester City.

Fansen støtter Alfie

Den kneskadde proffen fikk to nedslående meldinger fra sin klubb i går. City vil ikke saksøke Roy Keane for grisetaklingen mot Håland, og 30-åringen står uten proffkontrakt om seks måneder.

Det siste går ikke Håland med på uten videre. Ifølge den engelske spillerforeningen PFA har nordmannen tatt kontakt for å få hjelp.

- Manchester City har handlet overilt. Alfie er ikke fornøyd, sier PFA-leder Gordon Taylor til Daily Mail.

Håland har ikke startet en kamp siden Keane-taklingen, men proffen sa seinest til Dagbladet.no tirsdag at han fortsatt er i opptrening.

City vil slette de siste 30 månedene av Hålands kontrakt. Taylor mener nordmannen bør få sjansen til å vise at han komme tilbake på banen.

- De har aldri diskutert dette med ham før. Det er det minste klubben burde ha gjort etter det han har vært gjennom, sier Taylor.

Spillerforeningen setter også spørsmålstegn ved om City står på trygg grunn juridisk når de gir han seks måneders oppsigelse.

- For at City kan gjøre dette, må det være uomtvistelige bevis for at han ikke lenger kan spille, sier Taylor.

På det punktet får både Håland og spillerforeningen støtte av tidligere landslagslege Trygve Kase.

- Jeg ser ikke bort fra at han kan blir frisk nok til å spille fotball igjen. Han er fortsatt ikke med i fritt spill, men skal ikke være så langt unna, sier Kase til

Stavanger Aftenblad

.

Hvis Håland til slutt aksepterer oppsigelsen i City, kan jærbuen vente seg et tilbud fra moderklubben i Norge.

- Han er velkommen hjem. Det ville overrasket meg om vi som klubb ikke hadde plass til en kapasitet som Alf-Inge er med sin lange erfaring som profesjonell, sier Bryne-formann Per Undheim til

Rogalands Avis

.

(Dagbladet.no)

<B>SISTE MØTE: Her ligger Alf-Inge Håland med skadd kne og Roy Keane over seg i april 2001.