Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Håland er skuffet over Bryne

STAVANGER (NTB): Leeds-proffen Alf-Inge Håland taper over to millioner kroner etter at InterClub Ltd. tapte saken mot Bryne i Jæren Herredsrett. Håland føler seg direkte ranet av moderklubben.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Det føles som ran. Dersom dommen blir stående, har Bryne tatt penger som tilhører meg. Det vet lederne i klubben meget vel, sier Håland til Stavanger Aftenblad.

Han var berettiget 50 prosent av ca. 4,5 millioner kroner som InterClub hadde saksøkt Bryne for.

Da Bryne i oktober 1992 skrev kontrakt med Nottingham Forest om salg av Håland, lød overgangssummen på 350 000 pund, samt maksimalt et tillegg på 410 000 pund inkludert antall kamper og videresalg.

Dårlig lønn

Bryne skrev samtidig avtale med InterClub om at jærklubben bare skulle ha totalt 200 000 pund av salget. Unge Håland fikk relativt dårlig lønn i Nottingham, bare 75 000 pund mot vanlige 125 000 pund for nordmenn som spilte i England på den tiden. Derfor skulle dette kompenseres gjennom en større del av overgangssummen.

- Jeg hadde en klar avtale, men Bryne fant plutselig et smutthull for å tilrøve seg mer penger. Etter at min agent Rune Hauge ble gransket av økokrim, nekter Bryne å betale min del. Jeg fatter ikke hvordan dommeren i Jæren Herredsrett kunne kjenne avtalen ugyldig, sa en sint Alf-Inge Håland.

Hålands forsvarer Dag Steinfeld anbefaler sin klient å anke saken.

(NTB)

TAPTE: Fotballagent Rune Haugen (t.v.) og Håland tapte begge mot Bryne fotballklubb. Her er Haugen med advokat Dag Steinfeld.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!