Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Håland haltet av banen i Molde-seier

Plaget vettet av Strømsgodset. Så måtte han ut etter å ha kollidert med motspiller.

TIMÅLSSCORER: Erling Braut Håland har ti mål så langt denne sesongen. Her etter 1-0-scoringa i kveld. FOTO: Vegard Wivestad Grøtt/Bildbyrån
TIMÅLSSCORER: Erling Braut Håland har ti mål så langt denne sesongen. Her etter 1-0-scoringa i kveld. FOTO: Vegard Wivestad Grøtt/Bildbyrån Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
  • Strømsgodset - Molde 1-2 (1-2)

Strømsgodset har ikke vunnet en seriekamp siden 5. august og ligger på 12. plass med sju kamper igjen å spille.

Kveldens kamp mot Molde kunne ha gitt viktige poeng til drammenslaget, men etter en pangåpning av Molde så det lenge ut til å bli en tung kamp for «Godset».

Det tok nemlig bare elleve minutter før Erling Braut Håland hadde sendt bortelaget i ledelsen, etter å ha blitt spilt gjennom av Etzaz Hussain som hadde fått fosse upressa mot mål.

Dermed hadde 18 år gamle Braut Håland scora sitt tiende seriemål for sesongen, noe som gjør han til den første spilleren under 19 år siden år 2000 til å komme opp i tosifret antall seriemål på en sesong.

- Marginer

Begge lagene scoret ett mål hver etter Hålands scoring, og Molde gikk fortjent til pause med ledelse.

Strømsgodset kjempet seg inn i kampen i andreomgangen, men maktet ikke utlikne.

- Vi har marginer på slutten. Vi sto egentlig bare og tok i mot, som en bokser i ringen som bare tar i mot slag. Vi har keeper og stoppere som gjør en fantastisk kamp, sier Ole Gunnar Solskjær til Eurosport etter kampen.

Erik Ulland Andersen mente Strømsgodset hadde fortjent bedre.

- Vi la om litt, men det hjalp ikke stort. Det er tøft å slå tilbake på 2-0. Jeg synes vi skaper nok og spiller bra i andreomgang, sier Andersen til kanalen.

Nær Linde-tabbe

Det var Molde som åpnet kampen best på Marienlyst stadion, men Strømsgodset kunne ha fått en scoring bare sekunder før bortelaget tok ledelsen.

Marcus Pedersen presset Molde-keeper Andreas Linde som sto med ballen, men selv om Pedersen stupte inn og var borti ballen, fikk Linde ryddet opp og satt spillet raskt i gang.

Håland og Molde sa seg definitivt ikke fornøyde med ett mål i kveld, og i løpet av de første fem minuttene etter 1-0-scoringa fikk gjestene flere muligheter.

Seks minutter etter det første målet, satt 2-0.

Eirik Hestad fikk gå langt og lenge uten å bli presset, dro så av en Godset-spiller og banka ballen ned i det høyre hjørnet.

Slo tilbake

En marerittstart for Strømsgodset, men det var lite vits i å grave seg ned før det hadde gått 20 minutter. Det var i hvert fall Tokmac Nguen lite interessert i å gjøre.

Nguen plukket ned en heading fra Babacar Sarr før han dro seg forbi Hussain på midten og tok seg enkelt forbi Vegard Forren. Nguen spilte altså ut samtlige før han banka til fra drøyt 20 meter og reduserte til 1-2.

En viktig scoring for Strømsgodset som trenger viktige poeng på tampen av sesongen, men de slet med å komme til de største mulighetene i løpet av førsteomgangen mot effektive Molde.

Ti minutter etter hvilen var hjemmelaget nær ved å kunne utlikne, men pasningen mot Marcus Pedersen var en ørliten meter for langt foran angrepsspilleren.

Strømsgodset ga seg ikke, men maktet ikke å sette mulighetene sine bak et godt Molde-forsvar.

Håland-skade

Erling Braut Håland måtte av med en skade drøyt ti minutter før slutt etter å ha kollidert med en motspiller, men unggutten så ikke ut til å ha pådratt seg noen alvorlig skade.

Det så ut til å gi hjemmelaget litt ro, og de blåkledde fikk muligheten til å fokusere på å sette press framover på banen.

Strømsgodset ga alt i sluttminuttene, men god innsats av Linde og resten av Molde sørget for at alle tre poengene ble med til rosenes by, søndag kveld.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!