Håland hudfletter Bryne

Eksproffen etterlyser millionene han spyttet inn i klubben.

Alf-Inge Håland har vært en økonomisk støttespiller for Bryne etter at han forlot moderklubben for proffliv i engelsk liga. I går mistet jærbuene profflisensen og risikerer å bli flyttet ned i 2. divisjon.

Den tidligere landslagsspilleren mener klubben har sløst bort pengene han har investert, skriver Stavanger Aftenblad.

- Den tidligere ledelsen har ført folk bak lyset. De var gode å snakke for seg, men det har vært så mye tull. Jeg og Ståle Kyllingstad betalte inn 3 millioner kroner i januar. Likevel var det ny krise allerede i sommer. To ganger har jeg kjøpt aksjer, og en tredje gang har jeg betalt inn ekstraordinært. Det som skjer nå, er et resultat av tre år med sløsing, sier Håland til avisa.

Han legger mye av skylda på tidligere Bryne-leder Kjell Madland, som trakk seg fra vervet tidligere i sesongen. Madland avviser kritikken.

- Det blir feil å rette dette mot en ansatt. Alle budsjetter og rapporter er underskrevet av styret. Styret har den høyeste myndighet, sier Madland.

Bryne har muligheten til å anke vedtaket til NFFs klagenemnd for klubblisenser inne 14 dager. Men ifølge Rogalands Avis i dag får ikke klubben komme med nye opplysninger når de anker.

Det kan bety at et salg av spillere som Ragnvald Soma, eller nye investorpenger, ikke kan redde klubben fra et liv i norsk 2. divisjon.

- Klagenemdas sin oppgave er å kvalitetssikre avgjørelsen i lisensnemda, for å sikre at klubben får en rettferdig behandling, sier NFFs informasjonssjef Roger Solheim til Dagbladet.no.

Han bekrefter at det er informasjonen som lå ved den første lisenssøknaden, som også utgjør grunnlaget for klagenemdas avgjørelse.

INVESTOR:</B> Alf-Inge Håland ga seg i Manchester City i sommer på grunn av en kneskade. Nå er han kritisk til driften av Bryne.