- Håland må legge opp

Ei engelsk avis skriver i dag at Alf Inge Hålands (29) karriere som fotballspiller er over.

Det er

The Sun som påstår de kan avsløre at skader har satt et endelig punktum for jærbuen. Avisa hevder også at akkurat det er grunnen til at Håland ganske sikkert vil gå til søksmål mot Manchester United-kaptein Roy Keane.

Det var nettopp Keane som feide inn i nordmannen i ligakamp i mars 2000. I sin bok har Keane røpet at overfallet var både veloverveid og planlagt.

Den engelske avisa skriver også at City kan gå til søksmål byrival United. Ikke bare fordi taklingen kan ha stoppet Hålands spill for klubben, men fordi City rykket ned noen kamper seinere den sesongen.

Uten Håland klarte ikke Manchester City å skaffe seg nok ligapoeng den våren.

- Spørsmålet er om skade direkte på Alf Inge Håland er skade også på Manchester City. En fornuftig mann vil si «ja». Det blir en vanskelig sak, men det går an å argumentere den, sier advokat Dingle Clark.

Håland ble undersøkt av landslagslege Trygve Kaase onsdag, og har foreløpig ikke ønsket å si noe om et eventuelt søksmål mot Keane.

- Jeg har vært gjennom tre operasjoner. Jeg kan bare si at det var vært en vanskelig periode siden den kampen. Jeg har scannet beinet igjen, og det vil fortelle om jeg trenger flere operasjoner, sier Håland til lokalavisa

Manchester Evening News

.

Til Dagbladet har Håland sagt at han ikke er i stand til å spille fotball for tida, og han er bekymret.

- Kan hende jeg har spilt min siste fotballkamp.

(Dagbladet.no)

<B>ERKEFIENDER:</B> Roy Keane og Alf Inge Håland har vært fiender på fotballbanen i fem år. I denne kampen felte Keane nordmannen og ble utvist.