Håland refser Keane

Mener United-kapteinen mangler karakter.

Du har sikkert sett taklingen mange ganger. Roy Keane toget inn i Manchester City-spilleren og ble utvist. Alf-Inge Håland ble liggende kneskadd, og har ikke spilt én hel kamp siden akkurat den ettermiddagen i april 2001.

Nå har Håland lagt opp, og i dag forteller han at prøver å glemme episoden, som førte til planer om et søksmål mot iren og Manchester United.

- Det ligger bak meg nå. En unnskyldning fra Roy Keane eller klubben hadde vært hyggelig, men jeg regner ikke med det fra dem, sier Håland til britiske BBC Radio Five Live.

Han forteller at søksmålet er droppet, men at han fortsatt er plaget av overfallet.

- Det er ingenting jeg kan gjøre med det nå. Men jeg husker det veldig godt, og det er selvfølgelig ikke et hyggelig minne. Spesielt på grunn av måten han beskrev det i boka si.

Håland peker på Keanes selvbiografi, der han i detalj forteller hvordan han planla å skade nordmannen. Boka ble skrevet om da Keane ble utestengt og bøtelagt av engelske FA for beskrivelsene.

- Han hadde tydeligvis et horn i siden til meg av en eller annen grunn. Det var veldig rart, alt sammen, sier Håland.

Mye tyder på at Håland har mistet respekten for Keane etter taklingen.

- Han har vært en god spiller, det er lett å akseptere det. Men jeg synes en spiller trenger mer enn det: Karakter. Og jeg tror kanskje han mangler litt der.

(Dagbladet.no)

SISTE KAMP FRA START:</B> Alf-Inge Håland ble meid ned av Roy Keane for to og et halvt år siden. Nå snakker nordmannen om overfallet.