Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Håland til himmels

Alf-Inge Håland hadde all grunn til å feire i dag. På 25-årsdagen sin scoret jærbuen det avgjørende målet da Leeds slo West Ham 3-1.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det så ut til å bli en helsvart fødselsdagen da Frank Lampard ga West Ham ledelsen. Jimmy-Floyd Hasselbaink utlignet, før Håland ga seg selv den beste presangen.

Bare to minutter før slutt gikk han høyest på en corner fra Bruno Ribeiro og headet ballen i nettmaskene. Hasselbaink gjorde dagen fullkommen da han trygget seieren i sluttminuttet.

Håland har utviklet seg til å bli en av Leeds' nøkkelspillere denne sesongen, men i sin defensive midtbanerolle kommer han ikke til så mange sjanser. Scoringen på bursdagen var den første for Leeds.

Stoppet Berkovic

I dag lå Håland stort sett klistret til West Hams playmaker Eyal Berkovic, og lammet mye av gjestenes angrepsspill. Selv forsøkte han å gå på løp et par ganger. Invitasjonen ble ikke besvart av lagkameratene.

1. omgang ble en nitrist affære. Gunnar Halle var faktisk nærmest scoring - i eget mål. Drøye kvarteret var spilt da West Hams John Hartson kom høyest på et innlegg. Ballen traff Halle, og keeper Nigel Martyn fikk såvidt klarert.

Ellers var det ikke mye som skjedde foran målene. Begge lagene manglet bevegelse og initiativ framover, og det endte med støttepasninger eller feilpasninger.

Håpløs

Hjemmelagets eneste mulighet oppsto tre minutter før pause. Halle la en crossball til Bruno Ribeiro. Flankespilleren kom seg for en gang skyld til dødlinjen, men Jimmy-Floyd Hasselbaink headet håpløst over fra kloss hold.

Leeds åpnet 2. omgang friskere, men det ble med Rodney Wallaces håpløse svalestup i et forsøk på å få straffe.I stedet var det gjestene som brøt nullen. Midtbanespilleren Frank Lampard kom på et glimrende løp, fikk ballen fra John Hartson, og skjøt lavt og hardt forbi Martyn.

Håland høyest

Hjemmelaget viste ingen tegn på å svare før de fikk frispark 20 meter fra West Ham-målet drøye halvtimen ut i omgangen. Håland trillet ballen til Hasselbaink, som la den rundt muren og helt inne ved stolperoten.

Da Leeds fikk frispark seks minutter før slutt brukte Hasselbaink samme oppskrift, men David Unsworth fikk kastet seg i veien. Dermed fikk Håland æren av å avgjøre på 25-årsdagen sin, selv om Hasselbaink fastsatte sluttresultatet til 3-1 med en heading i siste minutt.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!