TROR IKKE PÅ NORTHUG: Calle Halfvarsson tror Petter Northug kommer til å gå verdenscup til vinteren likevel. Foto: EPA/ANDERS WIKLUND SWEDEN OUT
TROR IKKE PÅ NORTHUG: Calle Halfvarsson tror Petter Northug kommer til å gå verdenscup til vinteren likevel. Foto: EPA/ANDERS WIKLUND SWEDEN OUTVis mer

Halfvarsson: - 90 prosent sikker på at Northug går likevel

Mener det bare er snakk.

(Dagbladet): Calle Halfvarsson har etter hvert utviklet seg til å bli Petter Northugs største rival.

Da Dagbladet møtte den svenske skistjernen under Toppidrettsveka, var han svært irritert på Northug og uttalte at det er «håpløst å samarbeide med nordmannen».

Derfor skulle man kanskje tro at Halfvarsson, som ofte taper de avgjørende spurtene mot Northug, jublet litt for seg selv da gårsdagens nyhet om at skikongen ikke får gå verdenscup til vinteren kom ut.

I går uttalte likevel svensken til Dagbladet at han ønsker å ha med Northug i verdenscupsirkuset.

Etter å ha tenkt seg ytterligere om, tror han det hele bare er et spill fra den norske leiren.

- Det har vært slik i flere år nå. De går ut og sier at Petter ikke får gå verdenscup, men så gjør han det likevel, sier Halfvarsson til Expressen.

- Jeg er egentlig overbevist om at han kommer til å gå. Jeg er 90 prosent sikker på at Petter går verdenscup til vinteren. Det er bare snakk. Derfor kan jeg ikke springe rundt og bry meg om slike nyheter, mener 26-åringen.

- Bryr meg ikke om Petter Til Dagbladet sier Halfvarsson at han ikke er så opptatt av Northug som mange tror.

- Jeg bryr meg ikke om det Petter gjør. Det er media som er opptatt av duellen mellom oss. Det er selvfølgelig kult å slå Petter, fordi han er verdens beste skiløper, men det er ikke noe mer enn det, sier den allsidige svensken.

- Så du bruker ikke Northug som en motivasjon i treningshverdagen?

- Nei, det gjør jeg ikke. Jeg fokuserer på meg selv. Det er det som fungerer for meg. Så får vi ta duellen med Petter til vinteren, hvis han dukker opp. Og det gjør han vel, svarer Halfvarsson.

Hvis han skulle få feil i sine spådommer, mener han det er trist for norsk skisport.

- I så fall synes jeg det er veldig dumt. Men mest av alt er det jo dumt for Norge, avslutter Halfvarsson.