OFFENSIV: Calle Halfvarsson går tøft ut før kommende langrennssesong. Svensken hevder han er en mer komplett utøver enn løpere som Martin Johnsrud Sundby og Petter Northug. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
OFFENSIV: Calle Halfvarsson går tøft ut før kommende langrennssesong. Svensken hevder han er en mer komplett utøver enn løpere som Martin Johnsrud Sundby og Petter Northug. Foto: Lise Åserud / NTB scanpixVis mer

Halfvarsson: - Jeg er bedre enn Northug og Sundby

Calle Halfvarsson frykter verken Petter Northug eller Martin Johnsrud Sundby til vinteren. Den svenske langrennsprofilen hevder å ha bedre kapasitet enn begge.

Det sier Halfvarsson i et intervju med svenske Expressen.

- Jeg mener virkelig at jeg har bedre kapasitet enn både Martin Johnsrud Sundby og Petter Northug. Og dette er ikke noe jeg bare «fantaserer» om, sier 28-åringen til avisen.

- Jeg har bare ikke fått det ut tidligere, jeg har hatt så mange problemer. Jeg er bedre enn dem så lenge jeg klarer å holde meg frisk, sier den skade- og sykdomsplagede langrennsprofilen.

I det oppsiktsvekkende intervjuet forklarer Halfvarsson hvorfor han mener han er bedre en Johnsrud Sundby.

- Alle vet at Martin er en ekstremt utholden utøver, men jeg tror jeg har en del egenskaper som gjør meg bedre. Jeg er mer komplett, mener svensken.

- Og hva med Northug?

- Samme greia. Jeg har en del flere «nøkler» å spille på. Petter er avhengig av å kunne rykke. Men jeg har en sterkere kropp enn Petter, sier Halfvarsson.

28-åringen har fortsatt til gode å lykkes i mesterskap. Han har så langt tatt tre VM-medaljer (to sølv, én bronse), alle i stafett. Svensken har én verdenscupseier å vise til: Sprinttriumfen i Oberhof i Tour de Ski 2013/2014.

(NTB)