SYK: Calle Halfvarsson har fått diagnoesen irritabel tarm-syndrom. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
SYK: Calle Halfvarsson har fått diagnoesen irritabel tarm-syndrom. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpixVis mer

Calle Halfvarsson har fått diagnosen irritabel tarm-syndrom

Halfvarsson fikk påvist sykdom etter omfattende undersøkelser

Skistjernen er syk.

(Dagbladet): Calle Halfvarsson har fått påvist den medisinske diagnosen irritabel tarm-syndom. Det opplyser Det svenske skiforbundet i en pressemelding.

Typiske symptomer på sykdommen er blant annet smerter i magen, endret avføring, forstoppelse og diaré.

- Calle gjennomgikk en omfattende undersøkelse av magen sin etter gårsdagen, og der kunne man konstatere at Calle har en overfølsom mage og tarm, skriver skiforbundet.

Ifølge de kommer ikke dette til å hindre den svenske skistjernen fra å gå løp i tiden fremover.

- Denne diagnosen er ikke et hinder for Calles fremtidige muligheter til å utvikles som skiløper og vi ser gode muligheter for at symptomene snart går bort. Deretter vil han kunne forberede seg til OL. Calle kommer nå til å fokusere på trening og vil være tilgjengelig for media neste gang han konkurrerer, melder Det svenske skiforbundet.

Samme som Hegle Svendsen

I 2016 fikk Emil Hegle Svendsen påvist den samme sykdommen som Halfvarsson.

Skiskytteren hadde opplevd store formsvingninger i flere sesonger og la om på kostholdet. Han kuttet blant annet ut hvetemel, melk, sportsdrikk og juice.

– Jeg har tatt mange tester etter sesongen i fjor, og der har det kommet fram at jeg har noe som heter irritabel tarmsyndrom. Det er på en måte en diagnose man får når de ikke finner noe mer alvorlig, sa Hegle Svendsen til NRK den gangen.