Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Halfvarsson føler seg rundlurt: - Har blitt dolket i ryggen

Stevnes for retten av tidligere manager.

LURT: Calle Halfvarsson føler seg lurt av sin tidligere manager.
Foto: BARDELL ANDREAS  / Aftonbladet / IBL Bildbyrå
LURT: Calle Halfvarsson føler seg lurt av sin tidligere manager. Foto: BARDELL ANDREAS / Aftonbladet / IBL Bildbyrå Vis mer

(Dagbladet): Den svenske langrennsstjernen Calle Halfvarsson har hatt en marerittstart på sesongen. Etter en strålende sesongoppkjøring ble Halfvarsson syk rett før verdenscupåpningen.

Derfor har Halfvarsson, som hadde ambisjoner om å vinne verdenscupen sammenlagt, omtrent ikke konkurrert i inneværende sesong. Blant annet måtte 26-åringen stå over årets utgave av Tour de Ski, som ble en komplett fiasko for svenskene.

Nå fortsetter motgangen: Konflikten med hans tidligere manager har nemlig utartet. Dalademokraten skriver at eks-manageren, som blir anonymisert i saken, saksøker Halfvarsson for 20 000 kroner.

Petter Northugs rival bestrider kravet og hevder at han har blitt rundlurt av sine forhenværende manager.

MARERITT: Denne sesongen har vært en marerittsesong for Calle Halfvarsson.
Foto: Anders Wiklund / TT / Kod 10040
MARERITT: Denne sesongen har vært en marerittsesong for Calle Halfvarsson. Foto: Anders Wiklund / TT / Kod 10040 Vis mer

- Vi hadde et samarbeid før, der han hjalp meg med sponsorer. Men samarbeidet var uten kontrakt. Kort oppsummert har han lurt meg for penger og utstyr. Derfor valgte jeg å avslutte samarbeidet, sier Halfvarsson til Expressen.

26-åringen hevder at hans eks-manager gikk bak hans rygg.

- Jeg vil ikke gå eksakt inn på hva som har skjedd, men det gjelder flere saker, påstår Halfvarsson.

- Ugyldig SMS-bevis Eks-manageren skal ha mottatt en SMS hvor han blir lovet 20 000 svenske kroner av langrennsesset. Denne SMS-en vil bli brukt som bevis i tingretten.

- I SMS-en skriver jeg at han skal få 20 000 kroner om han skaffer meg sponsorer som avtalt. Det gjorde han imidlertid aldri, sier Halfvarsson.

- I går ringte han og prøvde å få fakturert pengene. Jeg gjentok at han kunne få det om sponsorene kommer på plass. Det viser seg at han prøver å lure meg.

Halfvarsson og hans tidligere manager var gode kompiser tidligere. Derfor er saken ekstra trist.

- Jeg har blitt dolket i ryggen. Det føles veldig tungt, for vi var gode kompiser, sier langrennsesset.

- Jeg er overhodet ikke bekymret for at han skal vinne frem med sitt krav. Det finnes ingen kontrakt, bare den SMS-en. Men han oppfylte aldri de kravene vi ble enige om for å få utbetalt pengene. Sponsorene kom aldri inn, påpeker han.

Marerittsesongen Konflikten kommer på toppen av en sesong hvor omtrent alt har gått galt for mannen som håpet å utfordre Martin Johnsrud Sundby om å vinne verdenscupen sammenlagt.

- Det har vært helt jævlig med disse sykdomsplagene. Høsten var veldig kjedelig. Å ligge hjemme på sofaen og se de andre konkurrere på TV, er jo ikke det jeg vil, sa Halfvarsson i desember.

I et intervju med Dagbladet fortalte svensken om hvor frustrerende det var å se på den norske dominansen.

- Det har jo vært jævlig å se hvordan det har sett ut. Det er ikke noe kult for sporten, det er ikke en gang interessant å se på. Jeg har sittet og knytt neven hjemme i sofaen og tenkt, faen, jeg var så sterk form før jeg ble syk. Hadde jeg bare fått være med, sier Halfvarsson

- Jeg har faktisk allerede begynt å rette blikket frem mot neste sesong. Den her sesongen får jeg ta som den kommer, sier 26-åringen

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media