Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Halfvarsson går til angrep på egne etter at han ble ydmyket av Krogh: - Jeg er irritert

Calle Halfvarsson var tilbake i verdenscupsirkuset denne helga. Det endte med ny nedtur. 

DEPPER: Calle Halfvarsson tapte gårsdagens spurt mot Finn-Hågen Krogh. Foto: Lars Eivind Bones
DEPPER: Calle Halfvarsson tapte gårsdagens spurt mot Finn-Hågen Krogh. Foto: Lars Eivind Bones Vis mer

Så skjedde det igjen. Calle Halfvarsson i duell mot en norsk langrennsutøver endte med spurttap for svensken.

Denne gangen var det Finn-Hågen Krogh som ble for sterk i gårsdagens verdenscupstafett.

Kritisk

Som bildet over viser, var det en svært oppgitt Halfvarsson som igjen måtte gi tapt på hjemmebane foran et hav av svenske tilskuere.

I etterkant har 27-åringen kommet med kritikk av laguttaket:

- Jeg er irritert over at jeg ble satt opp på ankeretappen, sier han ifølge Aftonbladet.

Halfvarrson forklarer:

- Med tanke på formen jeg er i så burde jeg ha gått en annen etappe. Det var ikke bra mentalt for meg bli knust av Finn-Hågen Krogh, som mest sannsynlig går ankeretappen i VM.

Halfvarsson har nemlig slitt med sykdom i en periode, og sto blant annet over Tour de Ski. I helga var han tilbake i verdenscupsirkuset i Ulricehamn.

Ingen vil gå

Tidligere i dag skrev Dagbladet om mulige ankermenn for det norske stafettlaget. Kongen Petter Northug, prinsen Finn-Hågen Krogh, jokeren Emil Iversen og stjerneskuddet Johannes Høsflot Klæbo ble alle trukket fram som kandidater.

I dag avslører Halfvarsson at de i Sverige sliter med et helt annet problem enn i Norge. 27-åringen sier at ingen vil ha den i Sverige:

- Vi diskuterte laget på forhånd, men det var ingen andre som ville ha ankeretappen, så da gjorde jeg det. Sett i etterkant burde vi ha snakket mer om det. Nå har Krogh et mentalt overtak på meg før VM, selv om jeg er i dårlig form.

Hadde en plan

Den svenske landslagssjefen Rikard Grip tar kritikken fra egen utøver med knusende ro.

- Vi vet hva Calle er god for. Jeg forstår at han er frustrert etter å ha tapt en spurt. Det hadde alle utøvere vært. Vi får håpe han bruker tapet som tennvæske mot VM, sier Grip.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling