Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Calle Halfvarsson ustoppelig:

Halfvarsson gikk tom for astmamedisin på Lillehammer, nå vinner han alt

Svensk revansj i langrennssirkuset. 

VANT IGJEN: Calle Halfvarsson er høyt oppe om dagen. Astmadiagnosen i sommer har hjuplet ham til å holde seg frisk i oppkjøringen. <br>Foto: Terje Pedersen / NTB Scanpix
VANT IGJEN: Calle Halfvarsson er høyt oppe om dagen. Astmadiagnosen i sommer har hjuplet ham til å holde seg frisk i oppkjøringen.
Foto: Terje Pedersen / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

LILLEHAMMER (Dagbladet): Calle Halfvarsson er utsoppelig i minitouren på Lillehammer og leder med et knapt halvminutt på Sergej Ustjugov i sammendraget.

Skal han miste totalseieren på morgendagens femtenkilometer lange klassiske jaktstart, må han nærmest stoppe helt opp.

Den muligheten kunne vært der om ikke landslagslegen hadde klart å få tak i mer astmamedisin til Halfvarsson.

Astmadiagnose i sommer

Etter mange sesonger med sykdomsproblemer fikk han påvist anstrengelsesastma i sommer og begynte å medisineres med Alvesco.

I tillegg til å hjelpe for astmaen har den tatt hånd om en kronisk biulebetennelse som har plaget ham lenge.

- Det er litt synd at jeg ikke fikk påvist det tidligere. Da kunne jeg kanskje holdt meg mer frisk også, sier Halfvarsson, og beskriver karrieren sin som en berg-og-dalbane i form og sykdomsperioder.

Gikk tom for medisin

Men han er også en svært urutinert medisinbruker. Torsdag kveld, mens han puffet i vei med inhalatoren sin, spurte lagkamerat Emil Jönsson ham om når han hentet ut medisinen.

Da så han at den var tom.

- Den hadde vært tom i ganske mange dager, men jeg hadde stått der og trodd at jeg fikk i meg medisin likevel, ler Halfvarsson.

Og da oppsto det neste problemet for Halfvarsson. Ifølge ham er det nemlig tomt for Alvesco på apotekene i Sverige også, så han har rett og slett gått inn til seirene sine på Lillehammer uten å bruke den nødvendige astmamedisinen.

- Legen har fikset det nå, så jeg får det i dag. Ellers hadde jeg nok blitt syk igjen, sier Halfvarsson til Dagbladet.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!