Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Halfvarsson har mistet alt håp: - Jævlig trist. Det ser bekmørkt ut

Et svensk sykdomsmareritt har blitt enda verre.

(Dagbladet): Langrennsesongen 2015/16 har vært en komplett fiasko for Sverige, i hvert fall på herresiden. Emil Jönsson er beste svenske i verdenscupsammendraget på en oppsiktsvekkende svak 30. plass.

Denne uka kommer imidlertid svenskene endelig til å vinne noen renn når det svenske mesterskapet står på programmet. Men heller ikke her kommer de største svenske profilene til å stå frem.

Charlotte Kalla stiller riktignok frisk og rask, mens Marcus Hellner skal gjøre comeback etter sitt lange sykdomsavbrekk. Men sykelista er fortsatt lang:

Stina Nilsson, Emil Jönsson, Johan Olsson og Anna Haag står alle over det svenske mesterskapet på grunn av sykdom.

Som om ikke det er nok, har også Calle Halfvarsson blitt syk. Igjen.

Halfvarssons mareitt I fjor var Halfvarsson Sveriges beste langrennsløper og en internasjonal toppløper gjennom hele sesongen. I år håpte han å ta steget helt opp på toppen av seierspallen. Det så veldig bra ut i sommer, da 26-åringen blant annet banket Petter Northug under Toppidrettsveka.

Den svenske langrensstjernen ble syk rett før sesongstarten og har knapt konkurrent denne sesongen på grunn av en langvarig bihulebetennelse.

Og da han endelig var tilbake i verdenscupsirkuset i Nove Mesto i helga, fikk han feber.

- Jeg skjønner ikke hvordan jeg kan bli smittet av alt. Det er tydeligvis noen som forsøker å teste ut tålmodigheten min, sier Halfvarsson til Expressen.

- Jeg trodde ikke det var sant da jeg våknet opp på søndag med vondt i halsen. Det er faktisk helt sykt, sier svensken.

Vurderer å legge seg på en strand 26-åringen har vært positiv tidligere i sesongen, men nå er han i ferd med å resignere fullstendig.

- Jeg har tidligere hatt et håp om å komme tilbake på et bra nivå denne sesongen, men nå ser det bekmørkt ut, forteller Northug-rivalen.

- Om forkjølelsen varer i en uke eller mer, vurderer jeg å reise utenlands og bare legge meg på stranda. Det er så jævlig trist å ligge hjemme og hoste og se på de andre går. Da kan jeg like gjerne nyte litt varme i stedet.

Halfvarsson har gitt opp denne sesongen.

- Helt ærlig ligger jeg og tenker på neste sesong om kveldene, på hvordan jeg skal trene da og hvordan jeg skal unngå en slik marerittsesong som denne. Det er trist, sier 26-åringen.

MOTGANG: Denne sesongen har vært et endeløst mareritt for Calle Halfvarsson.
Foto: Anders Wiklund / TT kod 10040
MOTGANG: Denne sesongen har vært et endeløst mareritt for Calle Halfvarsson. Foto: Anders Wiklund / TT kod 10040 Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media