Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

VM-generalprøve i Otepää

Halfvarsson latterliggjør Northugs forklaring på egne VM-sjanser: - Det er en dårlig bortforklaring

Svensken mener Northug bør være glad han gikk videre fra prologen.

FANT GODFØLELSEN: Petter Northug var godt fornøyd med VM-generalprøven i dag, men fikk ikke mye gehør hos Calle Halfvarsson. <br>Foto:  Bjørn Langsem / Dagbladet
FANT GODFØLELSEN: Petter Northug var godt fornøyd med VM-generalprøven i dag, men fikk ikke mye gehør hos Calle Halfvarsson.
Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer

OTEPÄÄ (Dagbladet): Calle Halfvarsson og Petter Northug har hatt sine ordkriger gjennom årene, men før neste ukes VM på ski i Lahti har liksom ikke temperaturen mellom de to gamle kamphanene vært så voldsom.

Det vil åpenbart Calle Halfvarsson gjøre noe med. Overfor Dagbladet fortalte nemlig Northug at han var glad han ikke måtte gå alle fire heatene på dagens sprint.

Northug røk ut i kvartfinalen etter et stavbrekk, og mente den optimale VM-oppkjøringa ville vært å ryke ut i semifinalen.

Koster mye å gå sprint

Ikke fordi han er så svekket etter formsvikten og overtreningen han har slitt med i hele år, men fordi det bare er fem dager til VM-sprinten.

- Jeg tror, uansett om du er i god form eller ikke, så koster det mye å gå en sånn sprint. Det henger i mye lenger enn man tror. For min del tror jeg det var gunstig å gå ut tidlig, sier Northug til Dagbladet.

Følelsen han fikk i prologen gjør nemlig at han tror han kan vinne VM-gull, nærmest mot alle odds.

- Ja, hvis ikke hadde jeg ikke vært her, sier Northug.

- Jeg er en av favorittene hvis jeg har dagen, og det blir litt fastere forhold enn dette, smilte han videre.

Ingen av dem favoritter

Så var det den gamle rivalen Halfvarsson, da. Han var skuffa over sin egen semifinale-exit, men ville ikke være med på at det var best for ham å ryke ut i semifinalen.

Halfvarsson har også vært plaget med sykdom i år, og mangler også litt av grunnlaget han ideelt sett skulle hatt.

Semifinale-exiten gjør ham derimot ikke til noen gullkandidat, tror han.

- Nei, jeg skulle vel si at verken jeg eller Petter er gullfavoritter i VM, men vi kommer sikkert til å være med og slåss om å komme høyt opp. Nei, det der var en dårlig bortforklaring når man ryker ut i kvarten, sier Halfvarsson om Northugs forklaring.

- Northug sier han er gullkandidat?

- Mhm... Men han skal være fornøyd med at han gikk videre her i dag. Det har ikke sett så bra ut for ham, så det var imponerende at han gikk videre, sier han, og sikter til Northugs femtendeplass i prologen.

Tre tusendeler unna

Selv forsvant Halfvarsson altså ut av semifinalen, fattige tre tusendeler unna å avansere på tid. Den marginen er knapt til å fatte.

- Det var stolpe ut. Det kunne like gjerne vært jeg som var tre tusendeler foran, sier han, og gremmer seg over at han ikke kastet fram et bein inn mot målpassering i semifinalen.

Hadde han gjort det, hadde han vært i finalen.

- Jeg vet ikke helt hvorfor jeg ikke gjør det. Det der må jeg skjerpe meg på, sier han.

Halfvarsson er usikker på hvor mange løp han skal gå i VM. Rettere sagt, Halfvarsson er usikker på hvor mange løp kroppen hans tåler på bakgrunn av nok en sykdomsplaget vinter.

Det eneste han vet er at han skal gå sprinten torsdag. Uten at han er favoritt til noe som helst.

- Det er Pellegrino eller Finn Hågen Krogh som er favoritter i VM, sier Halfvarsson.

- Ikke Klæbo?

- Jo. Han kan komme inn der han også. Men det er de tre som står på pallen, om jeg ikke skal tippe på meg selv.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media